Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greve în transportul din Europa: Anulări și întârzieri ale zborurilor și trenurilor la care vă puteți aștepta în iulie

Grevele sunt din ce în ce mai multe în Europa, deoarece angajații continuă să lupte pentru salarii și condiții mai bune.

Grevele sunt uneori planificate cu luni înainte, dar altele sunt anunțate în ultimul moment. Pentru cei care vor să călătorească cea mai bună variantă este să verifice înainte de a pleca din țară.

Dacă zborul sau trenul dvs. este anulat sau întârziat, veți avea dreptul la un bilet nou sau la despăgubiri. Citiți ghidul nostru pentru detalii complete.

Italia: Angajații aeroporturilor intenționează să declanșeze o grevă la nivel național

Sindicaliștii din mai multe aeroporturi din Italia intenționează să intre în grevă pe 5 iulie.

Printre aeroporturile afectate se numără Bologna, Crotone, Lamezia Terme, Milano, Reggio Calabria, Roma și Veneția, grevele urmând să aibă loc în momente diferite ale zilei. Cel mai probabil, vor fi probleme cu zborurile.

Irlanda: Piloții continuă greva pe termen nelimitat

La 26 iunie, piloții Aer Lingus, companie aeriană irlandeză, au început o grevă pe durată nedeterminată, de tip "work-to-rule". Astfel, piloții nu vor lucra în afara orelor stabilite și nu vor accepta modificări ale programului. Deja aproximativ 400 de zboruri au fost anulate până la 7 iulie.

Discuțiile salariale în curs au determinat intervenția oficială a Tribunalului Muncii din țară, o audiere fiind programată pentru miercuri, 3 iulie.

Pasagerii afectați vor fi notificați prin SMS sau e-mail, dar dacă aveți o rezervare la această companie aeriană, este mai bine să vă verificați situația zborului înainte de a pleca de acasă.

Marea Britanie: Gatwick se pregătește pentru perturbări în iulie

Lucrătorii de la aeroportul Gatwick din Londra vor ieși în stradă la sfârșitul acestei luni în urma unui conflict salarial.

Aproximativ 300 de angajați din domeniul securității și al serviciilor pentru pasageri vor intra în grevă în perioada 12-14 iulie și 18-21 iulie. Aceasta ar putea cauza întârzieri în controlul bagajelor și ar putea afecta pasagerii care au nevoie de asistență specială.

Acțiuni suplimentare de protest ar putea avea loc în timpul vacanțelor de vară, o perioadă tradițional aglomerată, dacă disputa nu este soluționată.

Greve în Franța: Grevele ar putea afecta Jocurile Olimpice de la Paris?

Membrii sindicatului CGT-RATP au anunțat un preaviz de grevă de șapte luni, de la 5 februarie la 9 septembrie, care ar putea afecta rețeaua de autobuze și metrouri din Ile-de-France, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice din această vară.

Cu toate acestea, la 9 aprilie, Senatul francez a adoptat un proiect de lege care permite statului să interzică grevele din transporturi pentru anumite perioade în fiecare an, pentru a evita perturbările în timpul evenimentelor majore, precum Jocurile Olimpice 2024. De asemenea, se solicită avertizarea cu mai mult timp înainte a grevelor și creșterea obligațiilor de serviciu minim.

Proiectul trebuie adoptat de Adunarea Națională a Franței înainte de a deveni lege.

Lucrătorii de la compania de transport public deținută de stat spun că fac grevă din cauza salariilor prea mici.

Țările de Jos: Greve în transportul public planificate în septembrie

O grevă a angajaților din sistemul de transport public a fost anunțată în cele mai mari orașe din Țările de Jos pentru data de 12 septembrie, dar nu e exclus să apară forme de protest și până atunci. Data nu a fost aleasă întâmplător. E înainte de propunerea de buget a guvernului, care, speră lucrătorii, va include planuri care să le permită celor cu locuri de muncă solicitante fizic să se pensioneze mai devreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE