Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turism de AUR: George Simion vrea insule ca în Dubai, în Marea Neagră

Prezent la Olimp, George Simion a prezentat vineri programul de guvernare pentru turism, propus de AUR. El și-ar dori dezvoltarea turismului estival şi istoric prin promovarea obiectivelor istorice, dar şi construcţia de insule artificiale în Marea Neagră, ca în Dubai.

Simion vrea insule și peninsule artificiale ca în Dubai în Marea Neagră: „Putem vedea iahturi, vapoare şi construcţii în largul mării”

Liderul AUR, care va candida pentru funcția de președinte al României, își dorește ca România să fie „țara turismului”.

El a vorbit, printre altele, despre construcţia de insule și peninsule artificiale în Marea Neagră.

„Construcţia de insule şi peninsule artificiale. Din partea presei centrale am primit critici şi mi s-a spus că este o măsură excentrică, ciudată. N-am găsit alt argument decât să le răspund (...) să îi întrebe pe patronii lor dacă nu şi-ar dori, similar cu Dubai, să aibă o afacere pe o astfel de construcţie. Am văzut exemplu, printre puţinele exemple în care s-au acordat autorizaţii pe Dâmboviţa, în Bucureşti, şi este funcţional şi este de succes şi cu siguranţă putem vedea iahturi, vapoare şi construcţii în largul Mării Negre”, a spus Simion.

El a făcut și o comparație între turiștii străini care vin la noi și românii care merg în străinătate în vacanțe și concedii.

„Putem face acest lucru. 98% din firmele de turism au capital românesc. Cu toate acestea, avem numai 2 milioane de turişti anual, turişti străini, pe când românii, anul trecut, au plecat 3,5 milioane în străinătate pentru turism, din care un milion numai în Turcia. Asta este imaginea actuală a sectorului românesc”, a spus Simion.

Liderul AUR a propus, printre soluții, prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist, cu o condiție: turistul să stea cel puțin trei nopţi cazat.

„Enunţăm prin Planul Simion, avem măsuri specifice domeniului turistic: stimularea funcţionării OMD-urilor, OMD înseamnă Organism de Management de Destinaţie, modificăm şi adaptăm vacanţele şcolare în funcţie de sezonul turistic, oferim prime de incoming în cuantum de 10 euro per turist, dacă acel turist stă minim trei nopţi cazat”, a precizat Simion, menționând că în programul de guvernare 2021 PNL-PSD-UDMR au existat aceste primele de incoming, în cuantum şi de durată mai mari, dar că nu au fost puse în practică.

Reprezentantul din guvernul alternativ AUR care se va ocupa de domeniul turismului este Mohammad Murad, „propunerea ca ministru şi om care să preia frâiele turismului românesc, un specialist, un om care a lucrat în domeniu”, a mai adăugat Simion, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE