Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea acuză că a fost atacată și de Sebastian Burduja în campanie. ”Ceilalți patru contracandidați bărbați s-au năpustit asupra mea”

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a acuzat că în campania electorală a fost atacată de ”ceilalți patru contracandidați bărbați”, inclusiv de liberalul Sebastian Burduja, chiar dacă a existat o decizie a coaliției să nu existe divergențe între PSD și PNL. De asemenea, fostul primar general a estimat că rezultatul alegerilor ar fi fost ”altul” dacă ar fi fost susținută de coaliție de la începutul campaniei electorale.

După publicarea rezultatelor sondajelor exit-poll în care Nicușor Dan are un avans de 21%, Gabriela Firea a afirmat că așteaptă numărătoare oficială a voturilor. Fostul edil al Capitalei a evidențiat că a intrat târziu în campania electorală și că a fost atacată de contracandidații săi.

”A fost o lună intensă. Am încercat în această lună să recuperăm acest minus, în sensul că am intrat târziu în campania electorală.

Ceilalți patru contracandidați bărbați s-au năpustit asupra mea, de parcă eu eram primar în funcție și de dimineață până seara aveau atacuri la adresa mea.

(Reporter: Și Sebastian Burduja?) Inclusiv. Nu erau critici la adresa primarului în funcție. Așa e politica. Femeile nu sunt atât de agreate în politică”, a afirmat Gabriela Firea.

Fostul ministru al Muncii a amintit că au existat discuții în interiorul coaliției să nu fie atacuri între candidatul PSD și al PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, însă ”nu s-a ținut cont de ea”.

(Reporter: Știm că discuția la început să nu vă atacați...) A fost la început și a fost și decizia în coaliție, dar nu s-a ținut cont de ea. Nu am procedat la atacuri suburbane, grobiene sau la minciuni”, a mai precizat Firea.

Întrebată dacă ea a fi fost candidatul comun susținut de coaliția PSD-PNL încă de la începutul campaniei, Firea a precizat că rezultatul ar fi fost altul, însă ”s-au fărâmițat aceste procente”.

(Reporter: Dacă erați dumnevoastră candidatul comun al coaliției, ar fi arătat altfel rezultatele?). Dacă adunăm cifrele, normal că era altul rezultatul că acum s-au fărâmițat aceste procente, după cum ați putut vedea și dumneavoastră. Am fost mulți candidați, am fost și mulți candidați în coaliție. Așa a fost decizia. Acum ce mai putem să facem?”, a mai spus Firea.

Firea vrea analiză în coaliție după alegerile locale și europarlamentare

”Cu siguranță că vom avea o analiză internă și la București și la nivel național să ne tragem învățăminte, să vedem ce să nu mai repetăm și să fim mai convingători la următoarele alegeri”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă vizează un post de europarlamentar, Gabriela Firea a afirmat că va lua o decizie după ce va afla rezultatele oficiale ale alegerilor locale și europarlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE