Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FITS 2024. Soarele Toscanei, pe străzile Sibiului. Un ansamblu din Italia a făcut spectacol pe străzile din centrul istoric al orașului

Cine nu-și dorește o vacanță în Toscana? Dar pentru că nu este atât de ușor de ajuns acolo, cel puțin la Sibiu, Toscana și-a adus soarele, la figurat, pe străzile orașului vechi. La Montesina, un ansamblu venit din Italia, a adus multe zâmbete pe chipurile trecătorilor. Evenimentul face parte din programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2024.

FITS 2024. La Montesina, un ansamblu din Italia, le-a adus zâmbete trecătorilor

Lăsați orice grijă la intrare, voi, cei care ajungeți aici! Am parafrazat, desigur, vorbele unui celebru poet italian: Dante Alighieri.

Pentru că pe străzile Sibiului, zilele acestea, aveți toate motivele să zâmbiți. Sunt mii de artiști ajunși în Cetatea Artelor la festivalul de teatru. Noi i-am cunoscut în cea de-a treia zi de FITS pe artiștii ansamblului La Montesina. Sunt din Toscana și au adus cu ei o parte din frumusețea locurilor natale, dar mai ales au făcut un spectacol pe cinste, pe celebra pietonală din Sibiu.

Alida Mocanu, jurnalistă Euronews: „Ceea ce auziți este, da, Coldplay. Și se aude la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Suntem pe celebra pietonală din Centrul Vechi al orașului, iar această echipă superbă de majorete și orchestra sunt veniți tocmai din Italia, din Toscana”.

Reporter: Cum vi se pare? E puțin din soarele Toscanei la Sibiu...

Da, cam așa ceva. E foarte frumos, ne place muzica, cunoaștem piesele și e foarte frumos să le vedem în forma asta, să le ascultăm în forma asta.

Reporter: Cum vi se par aceste evenimente în fiecare an la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu?

Sunt minunate. Mi se pare că ai ocazia să experimentezi atât de multe culturi în atât de puține zile încât nu poți decât să te bucuri. E ceva minunat.

Reporter: Ce ne aduceți din Toscana la Sibiu?

Stefano, membru al ansamblului La Montesina: „Din Toscana, aducem fericire, cultură, muzică și zâmbet”.

Băiețel: Mie mi-au plăcut foarte mult toboșarii. Îmi place muzica. La un moment dat am fost și eu la canto.

Iulia: Oh, da, îmi place foarte mult! Îmi place dansul majoretelor, îmi place muzica. Mi se par foarte talentați acești oameni. Eu fac cursuri de actorie și sper să ajung și eu la FITS când o să fiu mai mare. Îmi doresc mult așa ceva.

În cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu sunt peste 800 de evenimente, indoor și out door. Există și posibilitatea urmăririi a peste 30 de spectacole online.

Prețul pentru un bilet este 30 de lei, iar un abonament care oferă acces la toate spectacolele costă 400 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE