Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Femeie din China, arestată după ce ar fi insultat jucătoarele echipei de tenis de masă de la JO 2024

Poliția din Beijing a arestat o femeie acuzată că a publicat pe rețelele de socializare comentarii defăimătoare la adresa sportivilor și antrenorilor chinezi, după finala de simplu feminin la tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează agenția Reuters.

Suspecta este o femeie în vârstă de 29 de ani pe nume He. Tânăra este acuzată că ”a fabricat cu rea intenție informații și a defăimat în mod flagrant pe alții, ceea ce a avut un impact negativ asupra societății", a anunțat Poliția din districtul Daxing.

Cazul este anchetat de Poliția chineză care nu a făcut publice mai multe detalii despre afirmațiile defăimătoare.

În meciul disputat pe 3 august, Chen Meng, campioana en titre a Chinei, a învins-o pe coechipiera sa Sun Yingsha, la rândul ei numărul 1 mondial, cu 4-2, într-o reeditare a disputei anterioare care a avut loc la Tokyo, din urmă cu trei ani.

Pe durata partidei, Sun a fost încurajată de fani, iar Chen a fost huiduită de fiecare dată când puncta, potrivit unei transmisiuni a evenimentului. După meci, mulți oameni au criticat pe rețelele de socializare comportamentul publicului.

Weibo, o platformă chineză de microblogging asemănătoare cu X, a anunțat că a șters peste 12.000 de postări și a blocat peste 300 de conturi pe care au fost făcute comentarii "ilegale".

De asemenea, mulți oameni au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima bucuria și mândria națională după ce înotătorul chinez Pan Zhanle și-a doborât propriul record mondial la 100 de metri liber, deși China a intrat din nou în centrul atenției în materie de dopaj după ce presa a relatat că doi înotători din 2022 au fost depistați pozitiv la un steroid interzis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE