Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andres Iniesta și-a anunțat retragerea, printre lacrimi. E unul dintre cei mai titrați fotbaliști din toate timpurile

Ajuns la 40 de ani, Andres Iniesta a confirmat că își încheie cariera de fotbalist. Cu lacrimi în ochi, mijlocașul spaniol a organizat o conferință de presă la Barcelona, acolo unde și-a început cariera de profesionist, în 2002.

Andres Iniesta și-a anunțat retragerea

De atunci, Iniesta a câștigat numeroase trofee cu echipa de club, printre care nouă titluri de campion în Spania și patru Ligi ale Campionilor. Cu naționala Spaniei a devenit dublu campion european, în 2008 și 2012, dar și campion mondial în 2010, atunci când a marcat golul victoriei în finala cu Olanda.

De altfel, Iniesta este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din toate timpurile, cu 37 de trofee câștigate în carieră, dintre care 28 le-a obținut în tricoul Barcelonei.

Ca număr de trofee, Iniesta este depășit doar de argentinianul Lionel Messi (44 de trofee), brazilianul Dani Alves (43 de trofee) și egipteanul Hossam Ashour (39 de trofee).

După plecarea de la Barcelona, în 2018, Iniesta a mai jucat la echipe de club din Japonia și Emiratele Arabe Unite.

Andres Iniesta: „Sper că îmi veți permite astăzi să fiu copleșit de emoții. Nu mi-am imaginat vreodată, nu am crezut că această zi va veni, chiar nu mi-am imaginat. Însă toate aceste lacrimi pe care le-ați văzut în ultimele zile și astăzi sunt lacrimi de emoție și mândrie, nu de tristețe."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE