Campusul Universității Politehnica din București a devenit pentru câteva zile un laborator al viitorului. Au fost organizate ateliere practice cu experimente spectaculoase realizate de studenții din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii. Scopul evenimentului a fost acela de a aduce informații pentru publicul larg despre noile tehnologii, cât și oportunități de carieră sau de studiu.
Chimia este în toate. De la medicamente și până la nanoparticule sau printări 3D a unor materiale biocompatibile care vor revoluționa medicina. Acest lucru au dorit să îl sublinieze de la bun început cadrele didactice și studenții de la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, din cadrul Universității Politehnica București. Cei prezenți la eveniment au putut să vadă, în cadrul unei expoziții, mostre de organe printate 3D. În viitor, acestea ar putea salva milioane de vieți.
Iuliana Brâu, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii: ”Observam o lipsă acută de donatori care să fie compatibili cu pacienții, care suferă de diverse afecțiuni. De aceea noi folosim biomaterialele și cu ajutorul ingineriei ne folosim de imprimarea 3D pentru a dezvolta diverse țesuturi. Aici avem să vă prezentăm o ureche artificială, care a fost printata la noi în laborator.”
Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii are o multitudine de specializări. Așa că, tinerii liceeni care doresc să urmeze o carieră în domeniu au ocazia să participe la diferite experimente. Unele realizate de către studenți, iar altele de către cadrele didactice.
Rareș Miron, student anul III la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii: ”Am ales să merg la această facultate, la Facultatea de Inginerie Chimică pentru că este o știință puternic multidisciplinară, noi operăm cu elemente din domenii diferite.”
Elevii au fost încântați de această experiență.