Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erupția vulcanului Etna închide aeroportul internațional Catania. Avertizare de călătorie emisă de MAE

Erupția vulcanului Etna din Sicilia a perturbat călătoriile către și dinspre insula italiană. Aeroportul internațional din Catania este închis, iar zborurile sunt fie anulate, fie deviate, anunță Euronews.com.

Aeroportul internațional Catania este închis din cauza unei erupții a Muntelui Etna, care a provocat un nor de cenușă ce a ajuns la 8 km în aer. Managementul aeroportului a declarat că „suspendarea va duce la anulări și/sau redirecționări către alte aeroporturi”, adăugând că operațiunile normale vor fi reluate odată ce căderea de cenușă se va termina.

Compania aeriană Aeroitalia a raportat că aeroportul va fi închis până la ora 18:00 în această seară (marți). Nu sunt permise aterizări sau decolări la Catania, pe coasta de est a insulei. Unele zboruri sunt redirecționate către aeroporturile Palermo și Comiso, în timp ce altele sunt anulate.

Sfaturi pentru pasageri

Autoritățile aeroportuare sfătuiesc pasagerii care urmează să plece din Catania să verifice statusul zborului lor înainte de a se deplasa la aeroport. Deși nu au fost emise cifre oficiale, tabelele de plecări ale aeroportului arată în prezent zboruri anulate până la ora 16:10, ora locală. Nu se oferă statusuri pentru zborurile de după această oră.

Pentru plecările între orele 13:00 și 15:00, cinci zboruri sunt redirecționate către Palermo și unul către Comiso. Pentru sosirile între orele 13:00 și 15:00, șase sunt redirecționate pentru a ateriza la Palermo, unul la Comiso și unul la Trapani.

Avertizare MAE: Suspendare trafic aerian Aeroportul din Catania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană, Sicilia, că zborurile pe și de pe Aeroportul din Catania, Vincenzo Bellini, sunt suspendate ca urmare a erupției vulcanului Etna. Astfel, unele zboruri vor fi anulate, altele urmând a fi redirecționate către aeroporturi din apropiere. Operațiunile vor fi reluate când condițiile o vor permite.

În acest context, MAE recomandă contactarea companiei aeriene anterior deplasării la aeroport. 

Cetățenii români afectați de această situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul României la Catania: +39095537909, +39095536139, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Consulatului României la Catania: +393209653137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://catania.mae.ro, https://www.mae.ro/.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE