Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a oferit primul milion de dolari unui cetățean care i-a semnat petiția pro-Trump

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie și marchează o bornă extrem de importantă pentru viitorul americanilor, iar Donald Trump și Kamala Harris luptă pentru Casa Albă. Între timp, cu câteva săptămâni rămase până la scrutin, tensiunile cresc și apar acțiuni din ce în ce mai ciudate.

După ce Trump a lansat acele zvonuri, din urmă cu câteva săptămâni, potrivit cărora migranții haitieni prind animale de companie și le mănâncă, apar acum și alte vești.

Elon Musk a oferit primul milion de dolari unui cetățean care i-a semnat petiția pro-Trump

Considerat de mulți cel mai bogat om din lume, Elon Musk a apelat la varianta „bonusurilor” de un milion de dolari. Astfel, patronul de la Tesla și SpaceX va oferi această sumă zilnic, iar banii vor ajunge la o persoană care va semna petiția sa online „de susținere a Constituției SUA” și care îl va vota pe Donald Trump.

Primul câștigător a fost John Dreher, după cum a spus Musk chiar în timp ce îi înmâna cecul de un milion de dolari.

Sponsorizările în alegeri sunt o practică normală în SUA, dar pe lângă sponzorizarea în sine, Musk a înființat America PAC, un așa-numit comitet de acțiune politică, pentru a mobiliza cetățenii și înregistrarea lor în statele considerate decisive.

  • Miliardarul Elon Musk a contribuit, până acum, cu 75 de milioane de dolari la America PAC.

„Primul și al doilea amendament garantează libertatea de exprimare și dreptul de a purta arme. Prin semnătura de mai jos, îmi angajez sprijinul pentru Primul și Al Doilea Amendament”, scrie în petiția lui Musk.

Elon Musk a acordat premiul de un milion de dolari într-un eveniment organizat la Harrisburg, Pennsylvania, unde a vorbit despre alegeri, în termeni duri și a încurajat oamenii să meargă devreme la vot.

Miliardarul a spus că, dacă Harris va deveni președinte, acestea „vor fi ultimele alegeri”, cu trimitere la faptul că Statele Unite nu vor mai exista. În acest context, el a făcut referire și la cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump, despre care a spus că „deranjează”, însă a pus și o întrebare la care tot el a răspuns: de ce nimeni nu încearcă să o asasineze pe Kamala Harris?

„Asasinarea unei marionete este inutilă”, a spus Musk.

În ultimele luni, republicanul Donald Trump nu s-a mai ferit și a spus deschis că, dacă va ieși președinte, îl va numi pe Musk în fruntea unei comisii pentru eficiența Guvernului.

Însă acest America PAC nu funcționează tocmai bine, după cum spun chiar unii republicani. De exemplu, în unele state-cheie, precum Wisconsin sau Nevada, ar fi fost descoperiți niște membri care au mințit în legătură cu numărul de alegători contactați, conform Reuters.

În unele declarații care au ajuns la sursa citată, patru persoane din campanie au spus că superiorii lor i-au avertizat că cifrele zilnice planificate nu sunt atinse și că trebuie să facă ceva pentru a spori numărul alegătorilor pe care îi contactează. Angajații America PAC sunt plătiți cu 30 de dolari pe oră și cu bonusuri pentru eficiență. Au apărut și informații despre unii angajați care și-ar fi instalat o aplicație pe telefonul mobil, pentru a le fi ascusă locația și astfel ei ar fi putut minți în privința persoanelor pe care le-au contactat.

”Dacă acest lucru nu este analizat la timp, poate duce la o risipă de timp şi bani şi riscă să îl împiedice pe preşedintele Trump să câştige alegerile”, a spus Alysia McMillan, o anganată din Wisconsin. Ea susține că a fost concediată, dar că a găsit imediat de muncă la alt angajator.

Un consilier al lui Elon Musk, Chris Young, a mers personal în Nevada pentru a verifica dacă rapoartele au fost falsificate, conform sursei citate.

Cursa dintre Donald Trump și Kamala Harris este foarte strânsă, iar sondajele din ultima vreme nu dau un candidat datașat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE