Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Generosul Musk mimează emoția: "Dacă pierde Trump, m-am ars!" I-a trimis 72 de milioane de dolari în ultimele trei luni

Miliardarul Elon Musk a donat, doar în ultimele trei luni (iulie, august și septembrie), 72 de milioane de dolari pentru campania electorală a lui Donald Trump, după cum se arată în niște rapoarte ale Comisiei Electorale Federale. Astfel, șeful de la Tesla și SpaceX a devenit cel mai important sponsor al candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc pe 5 noiembrie.

Banii săi au ajuns în acel comitet de acțiune politică, America PAC, care se concentrează pe mobilizarea alegătorilor republicani, mai ales în statele-cheie. Scorul între Trump și Kamala Harris este strâns în continuare.

Elon Musk a donat 72 de milioane de dolari în trei luni pentru campania lui Donald Trump

Campania lui Trump se bazează în mare măsură pe grupuri externe în campania de sondare și mobilizare a alegătorilor, ceea ce înseamnă că acel Super PAC reprezintă mai mult decât orice alt super PAC pro-Trump și joacă un rol care creează disproporții în alegeri, potrivit Reuters.

De altfel, Musk a fost singurul donator al America PAC în acea perioadă de trei luni. De precizat că Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume.

În urmă cu o săptămână, Elon Musk a surprins cu o declarație: „Dacă pierde Donald Trump, m-am ars”.

Interesant este că miliardarul american a votat cu tabăra democrată la alegerile anterioare, după cum a spus chiar el. Din vară, Musk a spus clar că îl susține pe Trump și chiar a mers alături de el la un miting din Pennsylvania, la începutul acestei luni. În urmă cu o zi, Musk a spus că va „suține o serie de discuții” în toată Pennsylvania, la mai puțin de două săptămâni de la apariția sa cu Trump în acest stat. El a precizat că oamenii trebuie să semneze o petiție pe site-ul său pentru a participa la discuții. Musk știe că statul Pennsylvania joacă un rol crucial în alegeri, așa că a planificat mai multe campanii pentru Trump în acest stat.

Donațiile lui Musk către America PAC îl propulsează pe miliardar în clubul exclusiv al „mega-donatorilor republicani", o listă care îi include și pe bancherul Timothy Mellon sau pe miliardara Miriam Adelson, din domeniul cazinourilor. Însă Reuters a raportat, la începutul lunii, că Musk ar fi finanțat în secret un grup politic conservator, de ani de zile. America PAC și Musk au refuzat să comenteze.

America PAC se axează pe încurajarea americanilor cărora le place Trump, dar care nu intenționează întotdeauna să voteze în acest ciclu, o strategie destul de riscantă și care implică o forță de muncă susținută și intensivă a campaniei lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE