Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Ea e încă acolo, în infernul din Gaza”. 7 octombrie, un an de la atacul Hamas în Israel, și mărturiile familiei unei ostatice românce

Un an de când Hamas a intrat în Israel și a ucis peste 1.100 de oameni. Momentul a fost marcat și la Ambasada Statului Israel în România. Au vorbit despre ororile conflictului atât ambasadorul Israelului în România, cât și rudele ostaticei românce ținute captivă de Hamas.

7 octombrie, un an de la masacrul grupării Hamas în Israel

Lior Ben Dor, Ambasadorul Israelului la București: „Au ucis oameni care dansau la o petrecere într-un parc, au ucis oameni care încercau să fugă cu mașinile lor, au răpit 240 de persoane, nu doar israelieni, ci și străini, evrei și arabi, cetățeni ai Israelului. După acest atac terorist, am știut că va urma un război de lungă durată”.

Și familia ostaticei românce Doron Steinbrecher este în România. Este vorba despre mama și fratele ei.

Simona Steinbrecher, mama ostaticei Doron Steinbrecher: Foarte greu. Eu tot timpul țin minte fața când ne arată...

Fratele ostaticei Doron Steinbrecher: Aceasta este sora mea mai mică. Ea a fost răpită acum un an din apartamentul ei din Kibbuz. Ea este încă în Gaza, în infernul de acolo. Este cetățeană israeliană-română și aș dori să mulțumesc guvernului român pentru tot ajutorul și sprijinul acordat. Sper să continue să facă tot ce le stă în putință pentru a asigura eliberarea surioarei mele.

În zorii zilei de 7 octombrie 2023, luptătorii Hamas au intrat în Israel şi au comis masacrul, atât în localitățile din apropiere de graniță, cât și la un festival de muzică unde erau sute de tineri. Militanții Hamas au luat sute de ostatici și i-au dus în Fâşia Gaza. La un an distanță, Hamas susține că atacurile armatei israeliene au ucis zeci de mii de palestinieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE