Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Energică, necruțătoare. Kamala Harris a fost tot ceea ce Biden nu a reușit să fie în lupta cu Trump, cred americanii

Pentru foarte mulți americani, Kamala Harris, candidata democraților pentru Casa Albă, nu a dezamăgit în prima sa dezbatere cu republicanul Donald Trump. Ea a fost tot ceea ce Joe Biden nu a reușit să fie în lupta cu Trump – energică, agilă, necruțătoare, susțin mulți. Mai mult, potrivit unui sondaj CNN, Kamala Harris a avut o prestație mai bună în proporție de 63% decât fostul președinte. Trump nu și-a pierdut, totuși, toți susținătorii.

Ce spun cetățenii americani despre dezbaterea Harris vs Trump

Milioane de americani au urmărit mult-așteptata dezbatere dintre rivalii Kamala Harris și Donald Trump, difuzată de ABC News. Cei mai mulți aveau nevoie de răspunsuri, de planuri concrete și să-i cunoască pe candidați, în special pe Kamala Harris, care a intrat recent în atenția publică, după ce Joe Biden a renunțat la cursa pentru un nou mandat. Foarte mulți s-au declarat impresionați de prestația democratei și i-au admirat curajul și sinceritatea cu care l-a atacat pe Trump.

A fost limpede că Kamala Harris a câștigat dezbaterea din această seară. Ea a fost clară. A avut un plan. A expus unele dintre neajunsurile adversarului său. De asemenea, ne-a dat speranță cu privire la viitor.

Am simțit că vicepreședinta a făcut o treabă mai bună în explicarea planului ei pentru noi. Asta caut, candidați care să-mi ofere un plan despre cum viața mea va fi mai bună.

Pentru o parte dintre votanți, alegerea rămâne deocamdată incertă.

Este complicat. Nu știu. Simt că niciunul dintre candidați nu este potrivit pentru mine, luând în considerare această dezbatere și pe cea anterioară. Așa că sunt încă nehotărât.

Pe de altă parte, susținătorii lui Trump i-au admirat atitudinea mult mai calmă decât cea cu care i-a obișnuit. Tot ei sunt de părere că republicanul a căzut în capcana Kamalei Harris când s-au dezbătut teme precum imigrația sau avortul.

Temperamentul său este mult mai calm. Nu a mai fost la fel de agresiv ca în trecut.

Potrivit unui sondaj CNN, americanii care au urmărit dezbaterea au spus în proporție de 63% că Harris a avut o prestație mai bună decât Trump. Rezultatele reflectă, însă, opiniile doar acelor alegători care au urmărit dezbaterea și nu sunt reprezentative pentru opiniile întregului public votant, precizează postul american de știri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE