Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc îi îndeamnă pe americani să voteze răul mai mic la prezidențiale. I-a criticat atât pe Trump, cât și pe Kamala Harris

Papa Francisc îi îndeamnă pe votanții americani să aleagă răul mai mic la prezidențialele din noiembrie. Suveranul Pontif a făcut declarația în avionul care îl aducea la Roma din turneul asiatic.

Papa Francisc îi îndeamnă pe americani să voteze răul mai mic la prezidențiale

Papa Francisc i-a criticat dur pe ambii candidați la cea mai înaltă funcție în Statele Unite ale Americii, pentru politicile pe care le promovează. Pe Donald Trump, pentru că s-a pronunțat puternic împotriva migranților și pe Kamala Harris, pentru că susține dreptul la avort.

Papa Francisc: „Amândoi sunt împotriva vieții, fie că este vorba de cel care alungă migranții, fie de cea care ucide copiii. Ambii sunt împotriva vieții. Nu se poate decide, nu pot spune. Nu sunt american și nu voi vota acolo. Expulzarea migranţilor, să le refuzi posibilitatea de a munci, neacceptarea migranţilor este un păcat. Este grav."

În acest context, liderul Bisericii Catolice a venit cu un îndemn pentru alegătorii americani.

Papa Francisc: „În general, se spune că a nu vota este rău, nu este bine. Trebuie să votezi și trebuie să alegi răul mai mic. Cine este răul cel mai mic? Acea doamnă, sau acel domn? Eu nu știu. Toată lumea are conștiință. Să se gândească la asta și să facă acest lucru".

Administrația americană nu a dorit să comenteze declarația Suveranului Pontif.

Karine Jean-Pierre, secretar de presă al Casei Albe: „Evident, Papa vorbeşte în numele său. Nu am nimic de comentat aici. Nu am vorbit cu preşedintele despre comentariile specifice ale Papei cu privire la alegerile care vin."

Papa Francisc a făcut declarațiile în avionul care îl aducea la Roma dintr-un turneu care a durat 12 zile. El a vizitat patru ţări din Oceania și Asia, iar călătoria este considerată cea mai îndepărată și extinsă a pontificatului său.

  • Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE