Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump a revenit la Capitoliu. Este pentru prima dată după ce susținătorii lui au luat cu asalt sediul Congresului american

Donald Trump a mers la Capitoliu, pentru prima dată după ce susținătorii lui au luat cu asalt sediul Congresului american. Clădirea a fost încercuită de forțe de ordine pentru a evita ciocnirile între susținătorii lui Trump și cei care îl contestă.

Trump s-a întâlnit cu republicanii

Donald Trump s-a întors la Capitol Hill pentru a se întâlni cu republicanii. El a transmis un mesaj de unitate, promițând să rezolve orice neînțelegeri care apar în cadrul partidului.

Donald Trump, liderul republicanilor: Trebuie să fim aleși. Trebuie să revenim în acest loc frumos și să-l facem, din nou, special. Acum, nu este unul special. Acum, acest loc este disprețuit și folosit drept exemplu atunci când vine vorba de criminalitatea de pe străzi, despre problemele cu care ne confruntăm. Ei ne dau drept exemplu negativ de democrație.

6 ianuarie 2021 - mii de susținători ai săi au luat cu asalt sediul Congresului american

Donald Trump a intrat în conflict cu mulți membri din partidul său după revolta de la Capitoliu. În 6 ianuarie 2021, mii de susținători ai săi au luat cu asalt sediul Congresului american, în încercarea de a se opune validării lui Joe Biden în funcția de președinte.

Farnoush Amiri, jurnalist Associated Press: Acum trei ani, mulți dintre republicani sperau că partidul a depășit perioada lui Donald Trump. Nu și-au imaginat că el ar putea deveni din nou candidat (pentru alegerile prezidențiale n.r.). În ultimii ani, mulți republicani, printre care și Mitch McConnell, l-au criticat (pe Donald Trump n.r.) și l-au acuzat direct pentru ce s-a întâmplat în 6 ianuarie.

Trump a fost inculpat penal pentru toate cele patru capete de acuzare din dosarul atacului de la Capitoliu

Anul trecut, Donald Trump a fost inculpat penal pentru toate cele patru capete de acuzare din dosarul atacului de la Capitoliu. Mai exact, el a fost acuzat că a complotat să submineze rezultatul alegerilor din 2020 și i-a provocat pe protestatari să ia cu asalt clădirea Congresului.

Trump se declară nevinovat. Cel care va fi cel mai probabil candidatul republicanilor pentru alegerile prezidențiale din toamnă are însă mai multe probleme cu legea. Recent, el a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare de fraudă fiscală, infracțiune pentru care riscă pedeapsă cu închisoarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE