Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, s-a predat: "Sunt mândru să merg la închisoare". El a obstrucționat ancheta în atacul de la Capitoliu

Un consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu executare. El a fost condamnat după ce a refuzat să colaboreze cu comisia congresului de anchetă în procesul lui Trump privind asaltul de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021.

01/07/2024 , 22:45

Steve Bannon (70 de ani) s-a predat

Steve Bannon (70 de ani) s-a predat după pedeapsa de 4 luni de închisoare cu executare și s-a dus singur la închisoarea federală Danbury, din statul Connecticut. Fostul consilier al lui Donald Trump a făcut o declarație surprinzătoare la momentul predării.

"Sunt mândru să mă duc la închisoare astăzi (…), dacă asta este ceea ce trebuie să fac pentru a-i ţine piept lui Joe Biden. (...) Sunt deținut politic", a spus Steve Bannon, în fața unui grup de susținători care îl așteptau la intrare.

Steve Bannon este cunoscut drept ideolog populist și o personalitate influentă a mişcării ultraconservatoare. El nu mai lucrează, oficial, pentru Trump, dar a afirmat din nou că îl susține și că va face tot ce va putea pentru a-l promova.


Știrea inițială:

Comisia voia să știe ce rol a jucat Trump în acel asalt, dar Steve Bannon a refuzat să se prezinte și să depună vreo mărturie sau documente, așa că a fost acuzat de sfidarea comisiei. În acest fel, el l-a "ajutat" pe Trump, conform The Guardian.

Închisoare cu executare pentru un consilier al lui Donald Trump

Bannon a pierdut apelul în acest proces, așa că decizia rămâne definitivă, iar el va trebui să se prezinte la penitenciar pe 1 iulie pentru a executa pedeapsa. Cu toate acestea, el spune că va mai face un apel.

Steve Bannon (70 de ani) este un mogul media, care l-a ajutat pe Trump în timpul mandatului său de președinte al SUA.

În cadrul procesului în care este judecat Donald Trump, peste 30 de persoane apropiate acestuia au ajuns în acea comisie din Camera Reprezentanților.

Pe 6 ianuarie 2021, mai mulți susținători ai lui Trump, revoltați că acesta pierduse alegerile în favoarea lui Joe Biden, au atacat Capitoliul din Washington.

Steve Bannon este al doilea oficial de rang înalt din anturajul lui Trump care execută o pedeapsă de închisoare cu executare, după Peter Navarro, fost consilier pentru comerţ al lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE