Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Măcelaru, dirijorul Orchestrei Naţionale a Franţei la ceremonia de deschidere a JO 2024: ”Sunt un mic pătrățel dintr-un puzzle imens."

Moment istoric pentru România la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Dirijorul Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Naţională a Franţei în cadrul festivității care marchează startul Olimpiadei.

Orchestra va concerta pe malurile Senei și va fi parte a unui spectacol grandios, la care vor participa peste 10.000 de sportivi și numeroase personalități.

Maestrul Cristian Măcelaru a oferit un interviu pentru Euronews România în care a vorbit despre modul în care se îmbină sportul de performanță cu muzica clasică.

”Eu sunt un mic pătrățel dintr-un puzzle imens”

Cristian Măcelaru, dirijor: Nu pot să spun că am emoții, cât am o adenalină aparte. De-abia aștept cum se desfășoară totul. Sincer să vă spun nici eu nu știu toate detaliile complete pentru că este partajat totul. Eu știu partea mea. Eu sunt un mic pătrățel dintr-un puzzle imens. Abia aștept să văd și eu. Astea sunt emoțiile mele. Nu vizavi de ceea ce fac eu, ci vizavi de acea anticipare pe care cu toții cred că o avem să vedem cum se desfășoară totul. Ce pot să vă spun este că sunt sigur că va fi extraordinar de frumos.

Mă bucur că încă se pune un accent pe ideea de lucru pozitiv și frumos. A demonstra abilitatea unui atlet, a demonstra un lucru care este atât de greu de creat, iar acea persoană care reușește să fugă acea sută de metri într-un timp care nu s-a mai făcut până atunci, este un lucru extraordinar.

Jocurile Olimpice încep vineri la Paris

Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, se desfășoară în perioada 26 iulie - 11 august. Această ediție, care marchează 100 de ani de la precedenta organizare a competiției în Franța, este una cu totul specială.

Ceremonia de deschidere a JO 2024 va putea fi urmărită în direct, de la ora 20:30, pe TVR1, Eurosport 1 și pe platforma Max.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE