Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paradisul canotajului. Cea mai numeroasă echipă a României este cazată la o abație din Secolul al XII-lea

Cea mai numeroasă echipă a României prezentă la Jocurile Olimpice, cu 49 de sportivi, locuiește departe de Satul Olimpic și de tumultul Parisului. Echipa de canotaj a ales să stea într-un loc retras si linistit, pentru a fi mai aproape de locul Întrecerilor olimpice.

Delegația canotajului din România este cea mai mare echipă de canotaj dintre toate țările prezente la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. O echipă Euronews Romania a vizitat cartierul general al canotorilor, aflat în interiorul unei foste mănăstiri din secolul al 12 lea. Aici au liniștea necesară și și-au adus de acasă de la aparatura fizică, până la ustensilele de bucătărie.

Condiții speciale pentru delegația de canotaj

Secretarul general al Federației Române de Canotaj a explicat de ce a fost rezervată această locație:

"Satul Olimpic este foarte departe de baza de canotaj. Ar fi fost nevoie de 4 ore/zi pentru transport, ceea ce este inacceptabil pentru un sportiv care participă la Jocurile Olimpice. De aici rezolvăm cu transportul în cel mult o oră și jumătate.

Faptul că am organizat tot ce ține de acest cantonament îi face să se simtă ca acasă. Văd multe figuri cunoscute în jur", a declarat Sandu Pop, pentru Euronews România.

Mâncare ca la Snagov

Un efort uriaș a însemnat și mutarea bucătăriei de la baza de la Snagov, împreună cu bucătarul șef și ajutoarele sale, tocmai pentru ca sportivii să aibă exact mancarea de acasă. Până și sala de mese seamănă cu cea de la Snagov.

"Astăzi le-am pregătit un parfait de iaurt cu fructe roșii și surprizele continuă în fiecare zi. Le-am pregătit o saramură cu mămăliguță, foarte multă salată.

Avem un meniu echilibrat nutrițional pentru că în spatele nostru stă o echipă de medici nutriționiști", a spus Maria Popa, maestru în artă culinară care se ocupă de meniul tricolorilor.

La abația unde locuiesc, canotorii se simt ca acasă. Si-au pus drapelul tricolor la balcoane exact ca în Satul Olimpic și sunt deciși să respecte tradiția și să aducă cel mai mare număr de medalii pentru România și la această ediție a Jocurilor Olimpice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE