Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine transmite Jocurile Olimpice 2024 în România. Unde se văd la TV probele sportivilor români

Jocurile Olimpice 2024 au loc în perioada 26 iulie - 11 august la Paris și vor putea fi urmărite și în România. Warner Bros. Discovery și Televiziunea Română dețin drepturile de televizare ale competiției în România. Sportivii români vor putea fi urmăriți pe televiziunile Eurosport, pe paltforma Max și la televiziunea publică, pe canalul de sport recent lansat, TVR Sport, dar și pe TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova.

Ceremonia de deschidere a JO 2024 va putea fi urmărită în direct, de la ora 20:30, pe TVR1, Eurosport 1 și pe platforma Max.

  • Jurnaliștii Euronews România, Andrei Nourescu și Eduard Popescu, vor transmite de la Paris pe întreaga durată a Jocurilor Olimpice 2024. În fiecare zi, în jurnalele de știri, Euronews România va transmite cele mai importante informații despre competiție și performanțele sportivilor români.

Delegația României are 106 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 (inițial 107, însă atleta Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj chiar înainte de deschiderea oficială). Team Romania are reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte, scrimă, triatlon, ciclism, haltere, judo, tir cu arcul și tenis.

Ce vor transmite Eurosport și platforma Max

Eurosport 1 și Eurosport 2 vor transmite cele mai importante momente de la Jocurile Olimpice și probele sportivilor români.

Potrivit unui comunicat transmis de Warner Bros. Discovery, ”Eurosport 1 va acoperi sportivii cu relevanță internațională, superstarurile mondiale de la probele cele mai cunoscute din sporturi consacrate precum atletism, gimnastică, înot, ciclism și sporturi pe echipe. Sportivii români vor putea fi urmăriți la Eurosport 2.”

Competiția integrală va putea fi urmărită exclusiv pe platforma Max, lansată în România pe 21 mai, în locul HBO Max.

Costul unui abonament la platforma Max:

  • Basic (cu reclame) - 4,99 euro/lună
  • Standard - 6,99 euro/lună
  • Premium - 9,99 euro/lună

Jocurile Olimpice 2024, și pe TVR

Jocurile Olimpice vor fi transmise și de canalul de sport lansat recent de televiziunea publică. TVR Sport, alături de alte canale din portofoliul TVR: TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova. Televiziunea Română transmite în direct Jocurile Olimpice din anul 1960, cu excepția ediției din 1988.

Sport la TV

Televiziunile s-au luptat anul acesta pentru a obține drepturile de televizare a marilor competiții sportive din 2024, și nu numai. Dacă grupul Pro a obținut drepturile de televizare pentru EURO 2024 și va transmite și EURO 2028, Antena Group a câștigat drepturile pentru World Cup 2026 și 2030.

De asmenea, Antena Group a cumpărat și drepturile de televizare pentru Formula 1, competiție transmisă de Antena 1 și Antena 3 CNN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE