Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Debutul României la Jocurile Olimpice 2024. Primele victorii ale sportivilor noștri la Paris

Primii sportivi români care au intrat în competiție, la Paris, au obținut și primele victorii. Jaqueline Cristian a învins-o pe favorita gazdelor, Caroline Garcia, și s-a calificat în turul doi al probei de simplu feminin, în cadrul turneului olimpic de tenis.

Iar la 19 ani, mezinul lotului de tenis de masă Eduard Ionescu a reușit o victorie spectaculoasă, după ce adversarul său a condus cu 3-0 la seturi. La canotaj, Simona Radiș și Ancuța Bodnar merg în semifinalele probei feminine de dublu vâsle.

A fost o zi mare pentru jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian. Românca a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice, după o partidă dificilă cu favorita gazdelor: Caroline Garcia.

Jaqueline Cristian, jucătoare de tenis: Sunt foarte bine. Consider că sunt pregătită. Pentru mine e o onoare să joc pentru România. Mă simt datoare să dau ce e mai bun. Să joc pentru România înseamnă mult și mă bucur că pot sa aduc o victorie.

Irina Begu, învinsă de Iga Swiatek

Și Ana Bogdan s-a aflat la debutul său olimpic, însă nu a reușit să câștige în fața italiencei Jasmine Paolini. Nici Irina Begu nu a reușit să meargă mai departe, după ce a fost învinsă de liderul mondial Iga Swiatek.

Ana Bogdan, jucătoare de tenis: Nu l-aș numi ghinion, l-aș numi-o o experiență fantastică și atmosfera pe care am trăit-o aproape teren a fost ceva incredibil. Am avut pielea de găină de la început până la final.

Irina Begu, jucătoare de tenis: M-am simțit foarte bine astăzi pe teren. Cred că am avut un nivel de de joc foarte bun, ridicat, cu momente bune în care am reușit să conduc jocul. Îmi pare rău de setul al doilea că n-am reușit să-mi iau acolo șansa, însă experiența în sine și faptul că am reușit să-mi ridic nivelul, momentele importante, asta mă mă bucură cel mai mult.

La tenis de masă, în schimb, perechea Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-a calificat în sferturile de finală.

Și tot tenis de masă, Eduard Ionescu a reușit să îl învingă pe adversarul său din Nigeria, după ce a fost condus cu 3-0 la seturi. Partida a făcut parte din prima rundă a probei masculine de simplu.

În turul doi al probei de simplu feminin la tenis de masă, Elizabeta Samara merge mai departe după victoria cu 4-3 împotriva jucătoarei Solomiya Brateyko, din Ucraina.

La canotaj, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice en-titre, au început în forță competiția. Româncele au fost mai rapide cu aproape șapte secunde față de Cehia și au obținut calificarea.

Câștigători au fost și canotorii Andrei Cornea și Marian Enache, care merg în semifinalele probei dublu vâsle masculin.

Iar Mihai Chiruță s-a calificat în sferturile probei masculine de simplu vâsle, după ce a terminat pe primul loc în seria lui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE