Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sportivii Coreei de Sud au fost prezentați drept nord-coreeni la ceremonia de deschidere JO 2024

Coreea de Sud și-a exprimat regretul că delegația sa de sportivi a fost prezentată ca fiind din Coreea de Nord în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit Reuters.

Sud coreeni cer asigurări din partea organizatorilor că această greșeală nu se va mai repeta.

În timp ce ambarcațiunea care transporta atleții sud-coreeni trecea pe Sena, prezentatorul a anunțat intrarea "Republicii Populare Democrate Coreene" - numele oficial al Coreei de Nord - în franceză și engleză.

Prezentatorul a folosit aceeași introducere la trecerea delegației nord-coreene.

Viceministrul sud-coreean pentru sport și cultură, Jang Mi-ran, care se afla la Paris, a solicitat o întâlnire cu președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a precizat ministerul într-un comunicat.

"Ne exprimăm regretul că țara a fost prezentată drept Coreea de Nord la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, când atleții Republicii Coreea intrau”, a precizat acesta.

Comitetul Național Olimpic al Coreei de Sud a sesizat imediat organizatorii Jocurilor cu privire la acest incident și a solicitat ca eroarea să nu se mai repete.

"Ne cerem profund scuze pentru greșeala care a avut loc în timpul prezentării echipei sud-coreene, în timpul transmiterii ceremoniei de deschidere", a scris Comitetul Internațional Olimpic pe reţeaua de socializare X, în coreeană.

Delegația Coreei de Sud include 143 de sportivi care concurează în 21 de probe. Coreea de Nord, care revine la Jocuri pentru prima dată de la Rio 2016, a trimis 16 sportivi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE