Alexandru Rafila a explicat de ce spitalul ”Dăruiește Viață” nu a primit de la Ministerul Sănătății aviz pentru funcționare.
Ministrul Sănătății susține că documentația acestui proiect trebuie pusă la punct.
”Eu cred că este o neînțelegere, hai să o tratăm așa că pe o neînțelegere. Am avut întâlniri nenumărate și cu doamna Uscatu și cu colega Gheorghiu. În sfârșit, este un grup de lucru la nivelul Guvernului, cu dânsele, dincolo de funcționarea propriu-zisă a spitalului, vor să facă și un soi de pilot, de modul de finanțare a serviciilor de radioterapie oncologică.
Și suntem deschiși, participăm. Am trimis o echipă la Spitalul Marie Curie ca să-i ajute la această preluare a clădirii.
Bine, e impropriu spus preluare, pentru că această clădire a fost făcută cu autorizație, aparține spitalului, deci fundația a finanțat lucrările, însă autorizația de construcție și clădirea în sine e făcută pe terenul spitalul și autorizația spitalului Marie Curie. Sunt două componente, una e clădirea și altele sunt echipamentele.
Dânsele au făcut fundrasing, au obținut diverse sponsorizări, au cumpărat echipamente, au dotat spitalul, iar la clădire, conform prevederilor legale, trebuia întâi intabulat și lucrul ăsta este o procedură administrativă, nu facem noi, o face spitalul, însă trebuie să existe și există o solicitare către această asociație care a făcut un lucru admirabil din punctul meu de vedere și le-am spus și public lucrul ăsta, le-am spus și personal, dar trebuie totuși să respecte cadrul legal din România.
Trebuie să existe toată documentația în spate, inclusiv documentele contabile care au justificat cheltuielile, pentru că e normal să fie așa, să știm cât a costat această clădire, să putem să o intabulăm cu o anumită valoare, nu noi, ci managementul spitalului Marie Curie.”, a declarat Alexandru Rafila.