Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacă Ciucă ar fi președinte, nu l-ar numi pe Ciolacu premier, însă invers ar putea fi posibil: „Se alintă”

Nicolae Ciucă și-a depus oficial candidatura la președinție. Șeful liberalilor a precizat din nou că, în cazul în care câștigă fotoliul de la Palatul Cotroceni, nu-l va numi premier pe actualul partener de guvernare, Marcel Ciolacu. Tot luni, Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale 2024, a mers cu motorul la Biroul Electoral Central să își depună și el candidatura.

Ciucă și-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale

1.600.000 de români au semnat pentru candidatura lui Ciucă la prezidenţiale, a spus liderul liberalilor. La depunerii candidaturii, el a declarat că țara are nevoie de o viziune de dreapta.

„Ne aflăm într-o situaţie în care România s-a schimbat şi se schimbă, situaţia internaţională s-a schimbat şi vedem că, din păcate, se schimbă din ce în ce mai des, ca atare avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări de natură economică, de natură socială, provocări de natură să afecteze democraţia, trebuie să vedem şi să găsim soluţii pentru viitorul copiilor noştri, pentru siguranţa noastră ca naţiune. Ca atare, venim cu o viziune de dreapta, România are nevoie de o viziune de dreapta şi o persoană în măsură să implementeze această viziune”, a spus Ciucă, la Biroul Electoral Central.

Ciolacu a spus că l-ar nominaliza premier pe Nicolae Ciucă dacă ar ajunge președinte după alegeri.

„Nu am nici cea mai mică reţinere. În privinţa domnului Ciucă nu am nicio reţinere”, a spus Ciolacu, la Digi 24.

Reporter: Marcel Ciolacu, domnule președinte, spunea aseară că v-ar numi fără nicio ezitare prim-ministru...

Nicolae Ciucă: Se alintă...

Reporter: Și că și-ar dori ca actuala coaliție să continue. Puteți puteți garanta electoratului de dreapta, domnule președinte, că nu veți guverna cu PSD și nu-l veți numi pe Marcel Ciolacu prim-ministru?

Nicolae Ciucă: Am spus și repet că nu-l voi numi prim-ministru. Am spus nu.

Reporter: Păi, și atunci, de ce această ofertă?

Nicolae Ciucă: Se alintă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE