Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum funcționează dispozitivele care știu să facă bere artizanală sau sute de tipuri de brânză

Mozarella, halloumi sau ricotta? Dacă v-am făcut deja poftă și nu știți ce să alegeți, vă spunem că un dispozitiv inteligent vă poate ajuta să pregătiți sute de tipuri de brânză chiar în propria bucătărie. Trebuie doar să-l conectați la aplicația specială pe care o instalați pe telefonul mobil, să adăugați ingredientele și să urmați rețeta, ne asigură un producător din Statele Unite. În același mod funcționează și un alt dispozitiv olandez ce vă poate transforma la nevoie în producători de bere artizanală.

Dispozitivul de produs bere este ușor de folosit și a fost prezentat de o firmă olandeză la IFA Berlin, cel mai mare târg de tehnologie din Europa. Aparatul este conectat la aplicație cu 15.000 de rețete din care pot alege cei care vor să-și pregătească băutura preferată acasă.

„Puteți folosi roata pentru a selecta cât de amăruie vrei să fie berea. Apoi îți sugurează rezultate în funcție de selecția ta. De exemplu, poți alege o bere pale ale islandeză”, a explicat Bart van de Kooij, directorul companiei Minibrew, pentru Euronews România.

În aplicația specială, „berarii” amatori sunt îndrumați cum se pregătește licoarea, dar și ce mâncare pot alege în funcție de tipul băuturii.

„Deschizi aplicația, selectezi rețeta, comanzi pachetul cu ingrediente. Primești ingredientele acasă gata ambalate. Acestea sunt fructele de hamei, două tipuri diferite. Apoi primești drojdia. Iar aceasta este punga cu malț pe care o primești. Apa o poți lua de la robinet”, a mai spus producătorul dispozitivului.

În cutia cu ingrediente există și un cod QR ce trebuie scanat pentru ca aparatul să știe ce băutură să prepare în funcție de culoare, concentrația de alcool și gust.

„Le pui în dispozitiv. Apa este introdusă în acest recipient, malțul în alt recipient, apoi hameiul. Practic, ceea ce face aparatul. Apa este încălzită. Amestecă apa cu ingredientele, apoi toate aromele ajung în recipient”, a afirmat Bart van de Kooij.

În acest mod îți poți produce singur berea acasă între trei și 30 de zile. Aparatul costă aproape 1.000 de euro și poate produce până la șase litri de alcool. Iar o cutie cu ingredientele necesare costă între 25 și 35 de euro.

Aparatul inteligent care face pregătește automat brânza

La fel de simplu funcționează și aparatul inteligent de făcut brânză. A fost realizat la ideea lui Glen Feder, un american care a locuit mai mulți ani în Franța.

„Poate face orice fel de brânză, atât proaspătă, cât și învechită. Este foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe meniu. Alegi tipul de brânză preferat. În acest caz, este o ricotta. După ce apeși pe butonul de start, îți va oferi informații despre ingredientele necesare și apoi este singura intervenție din partea omului, pentru că dispozitivul automatizează totul de la tăiat, la încălzit”, a precizat Glen Feder, fondatorul firmei Fromaggio.

Dacă urmezi instrucțiunile, producătorul susține că în doar două ore poți prepara brânză mozarella proaspătă.

„În primul rând trebuie să accesezi secțiunea cu rețete din dispozitiv. Poți citi rețetele. De asemenea, avem o aplicație mobilă de unde poți alege o rețetă. Unele sunt și generate de utilizatori. Ei pot crea rețete persoanalizate în funcție de gusturi”, a mai spus el.

Un astfel dispozitiv inteligent de făcut brânză costă aproape 800 de euro.

Cum funcționează robotul care curăță geamurile

Și în timp ce gadgeturile din bucătărie vă pregătesc mâncarea sau băutura preferată, un alt robot se poate ocupa de curățenia din casă.

„Puteți curăța geamurile, oglinzile, faianța din baie, practic orice suprafață dură. Curățenia devine mult mai ușoară decât este acum pentru noi”, a precizat Markus Urban, director de vânzări al companiei Schot Robotics.

Roboțelul lansat o companie din Estonia dispune de mai mulți senzori pentru a putea curăța și geamuri fără ramă.

„Curăță o suprafață de un metru pătrat în două minute, două minute și jumătate. Doar trebuie să puneți apă, apăsați pe buton și începe să curețe”, a menționat reprezentantul firmei.

Un astfel despozitiv inteligent de curățat costă în medie 400 de euro și are cinci ani garanție.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE