Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată balonul în care se antrenează David Popovici: „Dacă stai mai mult de trei minute te sufoci”

David Popovici, proaspăt medaliat cu aur și cu bronz la Jocurile Olimpice, a vorbit despre condițiile grele de antrenament din România. El a explicat că nu este normal să se sufoce la antrenamentele pe care le efectuează la bazinul din Complexul ”Lia Manoliu” pe timpul iernii când este acoperit cu un balon.

De asemenea, dublul medaliat de la Paris a subliniat că România trebuie să investească mai mult în sport şi să o facă cu cap, pentru a se prezenta cu un lot mai numeros la Jocurile Olimpice.

„E important ca acești copii care vor să se apuce de sport să aibă și unde să înoate, în niște condiții decente. Eu în timpul verii mă antrenez la Lia Manoliu, în aer deschis, dar pe timpul iernii, primăvara, toamna, pentru că nu avem altă variantă acolo la Lia Manoliu, trebuie să punem un balon și dacă stai mai mult de trei minute te sufoci.

În condițiile acestea înot eu și mulți alții. Dacă am avea mai multe bazine, mai multe stadioane și arene, pentru toate sporturile, nu doar pentru fotbal, am fi mai mulți calificați aici la Jocurile Olimpice, am fi mai mulți finaliști olimpici, mai mulți medaliați. Sportul este cel mai bun ambasador al unei țări”, a spus Popovici.

Popovici a mai spus că adversarii săi probabil că ar fi surprinși, poate chiar șocați să afle despre condițiile sale de antrenament.

Statul român și-a asumat un program național de construire a 670 de bazine de înot, însă dintre acestea doar 45 au fost finalizate în ultimii 13 ani, potrivit Europa Liberă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE