Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Primele cuvinte ale lui David Popovici după bronzul de la 100 metri liber: "Muncești ani de zile pentru o sutime"

Nu a fost aur, ca la 200 de metri liber, dar e bun și bronzul. David Popovici a terminat pe locul al treilea cursa-regină a natației, cea de 100 de metri liber. Înotătorul român a oprit cronometrul cu timpul de 47:79. La final, campionul nostru s-a declarat mulțumit de ceea ce a realizat la această ediție a Jocurilor Olimpice.

David Popovici: "Muncești ani de zile pentru o sutime"

"Mă bucur mult. Nu contează că nu e aur, că e de bronz, e medalie olimpică, sunt al treilea din lume. Cât de strâns a fost! Locul 2 a fost la o sutime de mine, locul 4 tot la o sutime. Am reuşit să fiu mai calm şi mai controlat, dar a fost o experienţă foarte frumoasă. Mă bucur că am reuşit să nu mă culc pe-o ureche şi să o las moale, sunt foarte bucuros.

Cred că cei de acasă nu îşi dau seama cât de mult poţi să munceşti pentru o sutime. Munceşti ani şi ani de zile, înseamnă sacrificii nenumărate, cu o echipă foarte bună în jur. Felicitări chinezului care a spulberat recordul mondial. Sigur o să ne mai întâlnim", a declarat David Popovici pentru TVR.

David Popovici, medalie de bronz la 100 de metri liber

Medalia de aur i-a aparținut chinezului Pan Zhanle, care a bătut recordul mondial, pe care tot el îl stabilise. Zhanle a scos un timp pur și simplu uluitor, 46:40, cu aproape o jumătate de secundă mai bun decât recordul existent.

Clasamentul a fost unul incredibil. Pe locul second a încheiat australianul Kyle Chalmers, cu o sutime mai bun ca David, 47:48. Tot o sutime a fost și între David Popovici și ocupantul locului 4, maghiarul Nandor Nemeth (47:50), iar în continuare, locul 5 a fost tot la o sutime și a fost ocupat de eroul local, francezul Maxime Grousset.

În februarie 2024, același Pan Zhanle a bătut recordul mondial care fusese stabilit de David Popovici în 2022.

Recordul olimpic la 100 metri liber îi aparține tot lui Zhanle Pan: 46,92.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE