Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controverse în jurul „Megalopolis”, noul film al lui Francis Ford Coppola. Trailerul a fost retras pentru că are citate fabricate

Compania Lionsgate a retras clipul de promovare a filmului „Megalopolis”, în regia legendarului Francis Ford Coppola, după ce a ieșit la iveală că în trailer au fost incluse citate false, atribuite unor critici.

Trailerul lungmetrajului „Megalopolis” publicat miercuri dimineață conținea citate ale unor reputați critici de film, precum Pauline Kael de la The New Yorker, Vincent Canby de la The New York Times și Roger Ebert de la The Chicago Sun Times, care au analizat alte pelicule regizate de Coppola, cum ar fi „Nașul”, „Apocalypse Now” și „Dracula lui Bram Stoker”, notează The New York Times.

„Geniul este adesea înțeles greșit”, a afirmat naratorul, la începutul clipului.

Criticul Bilge Ebiri de la publicația Vulture a evidențiat că acele citate au fost fabricate deoarece nu au putut fi găsite în recenziile originale. Potrivit acestuia, presupusul citat atribuit lui Pauline Kael despre Nașul - „diminuat de caracterul său artistic” - nu se regăsește în recenziile sale elogioase, conform The Guardian.

Chiar dacă criticul Andrew Sarris de la Village Voice nu a fost un fan al filmului „Nașul”, citatul folosit în trailer - „un film neglijent, autoindulgent” - nu se regăsește nici în recenzia sa. De asemenea, nici criticului Rex Reed de la Daily News nu i-a plăcut Apocalypse Now, iar citatul care i-a fost atribuit - „un gunoi epic” - nu a fost găsit în recenziile sale.

Trailerul a fost retras de pe YouTube, după ce a adunat peste 1,3 milioane de vizualizări în singura zi în care a fost online.

„Lionsgate retrage imediat trailerul nostru pentru Megalopolis. Ne prezentăm scuzele noastre sincere criticilor implicați și lui Francis Ford Coppola și American Zoetrope pentru această greșeală impardonabilă în procesul nostru de verificare. Am dat-o în bară. Ne pare rău”, a precizat un purtător de cuvânt al studioului american Lionsgate pentru The Associated Press.

Intenția ar fi fost de a-i contesta pe criticii de film care au avut opinii negative despre „Megalopolis”, lungmetrajul pe care Francis Ford Coppola l-a finanțat singur cu 120 de milioane de dolari.

Filmul „Megalopolis” a primit numeroase recenzii cu critici diverse, după premiera care a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes, la începutul acestui an. De asemenea, pelicula a stârnit controverse privind presupuse abateri de la conduita profesională pe platoul de filmare, după ce au fost difuzate clipuri video cu Francis Ford Coppola în timp ce îmbrățișa și săruta figuranți în timpul unei scene dintr-un club. Reprezentanții Coppola nu au răspuns solicitărilor AP de a comenta aceste videoclipuri.

Filmul „Megalopolis” va avea premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto luna viitoare și va ajunge în cinematografe pe 27 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE