Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bătălia rivalilor fast-fashion: Shein dă din nou în judecată Temu pentru că mai multe modele ar fi fost copiate

Gigantul fast-fashion Shein a intentat un nou proces împotriva rivalului Temu, acuzând platforma de cumpărături fondată în China că i-a furat modelele, i-a copiat imaginile produselor și s-a angajat în alte tipuri de fraudă.

Plângerea a fost depusă săptămâna aceasta la un tribunal federal din Washington. În ea, Shein susține că Temu, a cărei popularitate a crescut în SUA, și-a subvenționat prețurile scăzute prin încurajarea vânzătorilor să ofere articole contrafăcute, modele furate și produse de calitate inferioară, scrie euronews.com.

Shein, ținta unor procese intentate de mărci și designeri

Acuzațiile vin în contextul în care chiar Shein este ținta unor procese intentate de mărci și designeri care au acuzat compania că le-a furat modelele și a vândut articole copiate pe site-ul său de comerț electronic.

Contactat să comenteze noul proces, un purtător de cuvânt al Temu a declarat într-o declarație că „îndrăzneala companiei Shein este incredibilă”.

Serie de procese Shein vs. Temu

„Shein, îngropată sub propriul munte de procese în domeniul proprietății intelectuale, are tupeul să fabrice acuzații împotriva altora pentru aceeași abatere pentru care sunt dați în judecată în mod repetat”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Noul proces împotriva Temu reprezintă o escaladare a disputei continue dintre cele două companii, care s-au mai dat în judecată reciproc în instanțele din SUA.

Temu, o platformă deținută de compania chineză de comerț electronic PDD Holdings, a susținut într-un proces anterior că Shein a obligat producătorii de îmbrăcăminte să se supună unor acorduri neloiale privind lanțul de aprovizionare pentru a-i împiedica să lucreze cu Temu.

Acuzații de practici comerciale înșelătoare

Shein, care a fost fondată în China, dar are acum sediul în Singapore, a acuzat Temu în instanță că s-a angajat în practici comerciale înșelătoare și că a indus în eroare consumatorii prin crearea de conturi false pe rețelele sociale care foloseau numele Shein, dar direcționau oamenii către platforma Temu.

Companiile au renunțat la aceste procese în octombrie. Temu a dat din nou în judecată Shein în decembrie, acuzându-și rivalul că recurge la „intimidarea în stil mafiot” a furnizorilor pentru a împiedica creșterea sa în SUA.

Angajat al Temu ar fi furat de la Shein „secrete comerciale valoroase”

Avocații Shein au scris în noua plângere că cel puțin un angajat al Temu a furat de la Shein „secrete comerciale valoroase” care identifică cele mai bine vândute produse și informații interne privind prețurile.

De asemenea, aceștia au susținut din nou că Temu s-a prezentat în mod fals drept Shein prin conturi care au direcționat clienții către site-ul Temu. Aceștia au mai susținut că Temu s-a angajat în practici similare prin intermediul anunțurilor sponsorizate pe Google.

„Fast fashion” se referă la un model de afacere din industria modei care este focusată pe producerea rapidă, în serie, a unor haine și accesorii, la prețuri mici și cu o calitate redusă a materialelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE