Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controversă mare în prima competiție de la Jocurile Olimpice, cu o zi înaintea festivității. Meciul Argentina - Maroc, reluat după două ore

Argentina și Maroc s-au întâlnit în prima competiție de la Jocurile Olimpice 2024, cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere. Însă meciul de fotbal din grupa B, câștigat de marocani cu 2-1, a avut parte de o controversă mare.

Jocurile Olimpice 2024: Argentina - Maroc, reluat după două

Arbitrul a acordat 15 minute de prelungire, numai că argentinienii au egalat la 2 în minutul 90+16, prin Medina. A fost momentul în care unii suporteri marocani au pătruns pe teren și au atacat adversarii cu sticle și petarde.

Astfel, arbitrul suedez Glenn Nyberg a trebuit să oprească meciul. El a fluierat finalul, însă jocul a fost reluat după o oră și 50 de minute, ca urmare a unei hotărâri a Comitetului Olimpic Internațional, care a decis suspendarea partidei, din motive de securitate.

Tribunele erau goale atunci, evident, însă partida a fost reluată pentru a mai fi disputate trei minute. Înainte ca meciul să fie reluat, golul de 2-2, marcat de Medina, a fost analizat în cabina VAR și a fost anulat pentru offside. Numai că arbitrul nu apucase să vadă reluările atunci când a fluierat finalul. El a anulat golul abia la revenirea echipelor pe teren.

În cabina VAR se aflau italianul Valeri Paolo și românul Ovidiu Hațegan.

Scandalul a continuat, iar argentinienii s-au declarat scandalizați.

"E cel mai mare circ pe care l-am văzut în viața mea", a spus selecționerul argentinian Javier Mascherano.

Argeninienii au depus o plângere la Comitetul Disciplinar al FIFA, în urma acestui eveniment.

"AFA vă informează că, după incidentele de la meciul echipei noastre naționale cu Maroc, o plângere a fost depusă la Comisia de Disciplină a FIFA, în dorința de a fi luate măsurile necesare în urma evenimentelor de o asemenea gravitate", a anunțat Federația Argentiniană de Fotbal, pe rețelele de socializare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE