Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Conferința de Securitate de la München. SUA: Ucrainenii vor fi la masa negocierilor, europenii - nu neapărat

Ce cuprinde articolul?

Zelenski vrea crearea unei armate europene

Keith Kellogg, trimisul special al lui Trump: Ucrainenii vor fi la masa negocierilor, europenii - nu neapărat

Olaf Scholz: Germania nu va accepta persoane care „intervin în democrația noastră”

China la Conferința de Securitate de la München: o „distanță controlată”

Cehia cere un „plan Marshall pentru Ucraina”

Merz, președintele CDU, a vorbit despre „elefantul din cameră”

Zelenski: Cea mai influentă forță din cadrul NATO pare să fie Putin

Zelenski spune de ce vrea Putin pacea

JD Vance s-a întâlnit cu lidera extremei drepte din Germania, Alice Weidel

Zelenski: „Ucraina va avea nevoie de o armată de 1,5 milioane de soldați dacă nu aderă la NATO”

Zelenski: Ucraina vrea garanții de securitate înainte de orice

Marcel Ciolacu: România se angajează să organizeze alegeri libere

Bolojan, după discursul lui JD Vance: România rămâne un aliat de încredere

Vicepreședintele SUA, JD Vance: „Există un nou șerif în oraș”

Ursula von der Leyen: „O Ucraină eșuată ar slăbi Europa, dar ar slăbi și Statele Unite”

Zelenski: Putin ar putea ataca o țară NATO dinspre Belarus, încă de anul viitor

Șeful NATO și vicepreședintele SUA au discutat despre creșterea cheltuielilor pentru apărare și războiul din Ucraina

Ucraina a înmânat SUA un proiect de parteneriat privind resursele sale minerale strategice

Vance: Sancțiuni și acțiuni militare împotriva Rusiei, dacă Putin nu garantează independența Ucrainei

Von der Leyen: SUA vor rămâne „cel mai apropiat aliat” al UE

München: România și SUA, prima întâlnire din era Trump 2.0

Atacul de la Cernobîl demonstrează că „Putin nu vrea pace”, spune Zelenski

Ce lideri europeni participă la conferință

Europa se află la o răscruce de drumuri la Conferința de Securitate de la München din acest an. Continentul se confruntă cu o „furtună perfectă”: ordinea globală pare că se schimbă rapid sub privirile noastre, iar viziunea strategică de lungă durată a UE asupra lumii trebuie, la rândul ei, ajustată.

Conferința de Securitate de la München, ziua 2. Zelenski nu renunță la obiectivul aderării la NATO

15/02/2025 , 18:15

Zelenski vrea crearea unei armate europene

Ucraina nu va accepta niciodată un acord de pace încheiat pe la spatele ei și nici unul fără implicarea Kievului – este mesajul transmis de Volodimir Zelenski la Conferința de Securitate de la Munchen, mesaj adresat implicit lui Donald Trump.

Zelenski, de asemenea, a cerut liderilor europeni să creeze Forțele armate europene.

Președintele Ucrainei a îndemnat țările europene să nu se bazeze exclusiv pe ajutorul Statelor Unite în domeniul apărării.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Să fim sinceri acum, nu putem exclude posibilitatea ca Statele Unite să spună „NU” Europei atunci când e amenințată.

Cred cu tărie că a venit timpul ca forțele armate ale Europei să fie create. Trei ani de război la scară largă au dovedit că deja avem fundația pentru o forță militară europeană unită.

Asta nu înseamnă înlocuirea alianței. Înseamnă a face contribuția Europei la parteneriatul nostru egală cu a Americii.

15/02/2025 , 17:46

Keith Kellogg, trimisul special al lui Trump: Ucrainenii vor fi la masa negocierilor, europenii - nu neapărat

Generalul Keith Kellogg a spus că poziţia SUA cu privire la negocierile de pace prevede participarea Ucrainei, dar alţi reprezentanţi europeni nu sunt neapărat incluşi, transmite corespondentul Euronews Europe Sasha Vakulina, de la Conferința de Securitate de la Munchen.

Trimisul special al lui Donald Trump pentru negocierile dintre Ucraina și Rusia a spus în mod repetat că Kievul va trebui și că ar trebui să participe la negocieri.

„Statele Unite nu au spus niciodată că ucrainenii ar trebui excluși din discuție”.

Dar nu a menționat participarea altor state europene.

Kellogg a spus că este un „realist”, explicând că nu este împotriva participării politicienilor europeni la negocierile de pace, dar nu consideră necesar să-i implice pe cei care au fost „parte din problemă”.

15/02/2025 , 16:17

Olaf Scholz: Germania nu va accepta persoane care „intervin în democrația noastră”

Într-un discurs susținut sâmbătă dimineață, cancelarul german Olaf Scholz și-a apărat poziția față de extrema dreaptă și a declarat că Germania nu va accepta persoane care „intervin în democrația noastră”, la o zi după ce vicepreședintele american JD Vance s-a întâlnit cu liderul AfD și a criticat liderii europeni.

Vance a criticat, vineri, la Conferința de securitate de la München, abordarea guvernelor europene față de democrație și a declarat că se teme că libertatea de exprimare pe continent este „în retragere”.

15/02/2025 , 16:01

China la Conferința de Securitate de la München: o „distanță controlată”

China a menținut ieri o poziție de „distanță controlată” la Conferința de securitate de la München, prezentându-se ca o forță stabilizatoare într-o lume din ce în ce mai haotică.

Ministrul de externe Wang Yi a prezentat Beijingul drept un campion al Sudului global și un actor-cheie într-o ordine mondială multipolară, oferind o alternativă la dominația occidentală. În ciuda deschiderilor sale diplomatice, pozițiile de bază ale Chinei rămân neschimbate - își continuă parteneriatul cu Rusia, aprofundând în același timp legăturile economice cu Europa.

Liderii europeni rămân împărțiți în ceea ce privește modul de a se angaja cu Beijingul, împărțiți între o poziție mai conflictuală și o abordare prudentă și pragmatică.

În ceea ce privește relația Chinei cu SUA, Yi a avertizat că, dacă Washingtonul insistă să suprime China, Beijingul „îi va face jocul până la capăt”. Cu toate acestea, el a subliniat că China nu are niciun interes în conflictul cu SUA.

15/02/2025 , 14:40

Cehia cere un „plan Marshall pentru Ucraina”

Petr Pavel, președintele Republicii Cehe, a sugerat pentru a ajuta la reconstrucție, a combate corupția și a sprijini aderarea Ucrainei la UE, adăugând că acesta ar „dovedi că planurile Rusiei pentru Ucraina au eșuat”. El a subliniat că „succesul Ucrainei ar însemna eșecul Rusiei în Ucraina”.

Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei, a subliniat lipsa de progrese în sprijinirea nevoilor Ucrainei: „Încă nu furnizăm Ucrainei ceea ce este necesar”. Ea a subliniat eșecul de a livra sistemele de apărare aeriană promise și a susținut că „dacă Ucraina ar fi fost membră a NATO, nu am fi avut război”. În opinia sa, aderarea la NATO este „cea mai ieftină și mai ușoară modalitate de a proteja Ucraina”.

15/02/2025 , 13:48

Merz, președintele CDU, a vorbit despre „elefantul din cameră”

Friedrich Merz s-a referit la relațiile transatlantice, declarând: „Vreau să mă refer la elefantul din cameră, relațiile transatlantice”. Acesta a subliniat importanța respectării rezultatelor alegerilor: „Primul meu comentariu este rezultatul alegerilor din SUA: respectăm rezultatul alegerilor din SUA și ne așteptăm ca SUA să facă același lucru.”

Președintele CDU și candidatul la funcția de cancelar a apărat, de asemenea, libertatea presei: „Nu am da niciodată afară o agenție de presă din cancelaria noastră” și a subliniat că «instanțele decid cu privire la discursul instigator la ură».

În ceea ce privește comerțul, Merz și-a exprimat dorința de cooperare cu SUA: „Căutăm o cooperare strânsă cu administrația Trump și cu piața americană - credem în comerțul liber și am dori să vedem tarifele aduse la zero. Nu credem în conflicte comerciale”.

15/02/2025 , 13:10

Zelenski: Cea mai influentă forță din cadrul NATO pare să fie Putin

Președintele ucrainean Volodimyr Zelenski a lansat un avertisment dur cu privire la intențiile Rusiei, dezvăluind informații care sugerează că Moscova intenționează să trimită trupe în Belarus sub pretextul unor exerciții de antrenament în această vară - la fel ca în 2022. „Poate că vă este destinat”, a avertizat el.

El a întrebat cum ar reacționa aliații în cazul în care Rusia ar lansa un atac sub steag fals din Belarus, insistând dacă ar acționa sau nu. Referindu-se la declarația vicepreședintelui american JD Vance potrivit căreia „de acum înainte, lucrurile vor fi diferite”, Zelenski a îndemnat liderii europeni să ia măsuri pentru propria lor securitate. „Eu cred în Europa și sunt sigur că și dumneavoastră credeți. Armata Ucrainei ține acum în frâu Rusia. Dacă nu noi - cine îi va opri?”

Reafirmând suveranitatea Ucrainei, el a insistat asupra faptului că nu ar trebui încheiate acorduri pe la spatele Ucrainei și că același principiu ar trebui să se aplice întregii Europe. „Nicio decizie privind Ucraina fără Ucraina și nicio decizie privind Europa fără Europa. Orice altceva este zero”. El a precizat că Europa se confruntă cu o alegere: „Dacă nu Bruxelles - atunci Moscova. Este decizia voastră”.

Adresându-se NATO, Zelenski a refuzat să scoată din discuție potențiala aderare a Ucrainei, dar a subliniat că, în prezent, cea mai influentă forță din cadrul alianței pare să fie Putin, deoarece pare capabil să blocheze deciziile NATO.

El a adresat o întrebare directă liderilor europeni: „Dacă Rusia ar veni după voi - ar putea armata voastră să lupte în același mod?” El a subliniat că nu dorește ca nicio țară să se confrunte cu această realitate, motiv pentru care Ucraina cere garanții de securitate. „Pentru noi, este vorba fie de aderarea la NATO - fie de condițiile pentru a construi un alt NATO aici, în Ucraina. Pentru că, la un moment dat, va exista o graniță între război și pace”.

15/02/2025 , 13:04

Zelenski spune de ce vrea Putin pacea

Volodimir Zelenski a declarat că motivul pentru care Putin dorește să înceapă discuțiile de pace este acela de a-și regrupa și reconstrui forțele în timpul perioadei de încetare a focului, notează euronews.com.

Într-un interviu acordat Meet the Press pe NBC News de la conferința de securitate de la Munchen, el a spus că participarea lui Putin la discuții nu vizează încetarea războiului, ci ajungerea la un acord de încetare a focului, care ar ajuta la ridicarea sancțiunilor internaționale.

„Asta este cu adevărat ceea ce vrea el. Vrea să facă o pauză, să se pregătească, să se antreneze, să ridice unele sancțiuni, din cauza încetării focului și etc.”, a declarat Zelenski.

14/02/2025 , 23:51

JD Vance s-a întâlnit cu lidera extremei drepte din Germania, Alice Weidel

Biroul de presă al vicepreședintelui american a anunțat că acesta a avut o întâlnire cu Alice Weidel, lidera partidului de extremă dreapta din Germania.

Anterior, ea a salutat discursul lui JD Vance de la conferință, când acesta a avertizat despre o „amenințare venită din interior” a Europei și despre presupusele încălcări ale democrației.

De altfel, discursul vicepreședintului american JD Vance, critic la adresa UE, din cadrul Conferinței de securitate de la München, vine în sprijinul extremei drepte din zonă, a precizat Corneliu Bjola, expert în politică externă, la Euronews.

Corneliu Bjola, expert: „Discurs ideologic în sprijinul partidului AfD german (...) și în care România a fost folosită ca exemplu, cu care să lovească în Uniunea Europeană, și asta îmi spune mie că, într-adevăr, tensiunile pe care le așteptăm vor crește între UE și SUA.”

14/02/2025 , 22:53

Zelenski: „Ucraina va avea nevoie de o armată de 1,5 milioane de soldați dacă nu aderă la NATO”

Președintele Ucrainei a declarat, vineri, la München că țara sa va avea nevoie de o armată de circa 1,5 milioane de soldați pentru a se proteja, în cazul în care Ucraina nu este acceptată ca membră NATO.

„În orice caz, avem nevoie de o armată de 1,5 milioane de soldați dacă nu suntem în NATO, dacă chiar nu vrem să ne temem, după o încetare a focului sau ceva asemănător, de o nouă ocupație sau invazie rusă”, a spus președintele Zelenski, a cărui afirmație se bazează pe dimensiunea actuală a forțelor armate ucrainene și proiecțiile serviciilor sale de informații.

14/02/2025 , 20:57

Zelenski: Ucraina vrea garanții de securitate înainte de orice

Ucraina vrea garanții de securitate înainte de orice discuții pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

Este mesajul tranșant transmis de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, vicepreședintelui american, DJ Vance. Zelenski a mai spus că va fi de acord să se întâlnească în persoană cu Putin doar după ce va fi negociat un plan comun cu președintele american Donald Trump.

14/02/2025 , 20:10

Marcel Ciolacu: România se angajează să organizeze alegeri libere

Marcel Ciolacu a scris și el un mesaj pe X, la scurt timp după cel al lui Ilie Bolojan.

„România rămâne un apărător al valorilor democratice pe care Europa le împărtășește cu SUA. Toate autoritățile din România se angajează să organizeze alegeri libere și corecte prin împuternicirea cetățenilor și garantarea libertății de vot”, a scris premierul.

14/02/2025 , 18:51

Bolojan, după discursul lui JD Vance: România rămâne un aliat de încredere

Președintele interimar al României a transmis un mesaj pe X, în contextul conferinței de la München. El a spus că „România rămâne un aliat de încredere”, „ferm angajată în favoarea unei Uniuni Europene coezive”.

„În calitate de președinte interimar al României, îi asigur pe toți partenerii și pe aliații noștri că România rămâne un aliat de încredere, ferm angajată în favoarea unei Uniuni Europene coezive, a unei Alianţei Nord-Atlantice mai puternice și a unui parteneriat transatlantic solid”, a scris Ilie Bolojan, pe platformă.

14/02/2025 , 16:31

Vicepreședintele SUA, JD Vance: „Există un nou șerif în oraș”

Vicepreședintele SUA, JD Vance, a declarat că a venit la conferință cu o ofertă. „Există un nou șerif în oraș”, referindu-se la președintele american Donald Trump.

SUA ar putea să nu fie de acord cu opiniile Germaniei, a continuat el, dar „ne vom lupta pentru dreptul dumneavoastră de a le oferi”.

Vance a menționat că anticipează subiecte precum bugetele apărării vor fi discutate la conferință în zilele următoare și le-a spus celor adunați că SUA consideră că țările europene trebuie să joace un „rol mai mare” în viitorul continentului.

Totodată, acesta a mai declarat că devine din ce în ce mai puțin clar pentru ce se apără Europa.

„Care este viziunea pozitivă care animă acest compact de securitate”, întreabă el. „Cred profund că nu există securitate dacă ți-e frică de vocile și opiniile care-ți ghidează propriul popor.”

Vicepreședintele SUA a avertizat cu privire la rata migrației

JD Vance a subliniat importanța mandatelor privind migrația, spunând că Europa intră „într-o criză creată de ea”.

„Dacă ți-e frică de propriul popor, America nu poate face nimic pentru tine. Nu poți câștiga un mandat democratic cenzurându-ți adversarii sau punându-i în închisoare”, a declarat acesta. 

Abordând un subiect aflat în fruntea agendei președintelui american Donald Trump, Vance a spus că nu există nicio problemă mai „urgentă” decât migrația în masă. Rata migrației a ajuns la „cote maxime” în mai multe țări, spunând că aceasta este rezultatul unei serii de decizii conștiente luate de politicieni din Europa și din întreaga lume, pe parcursul unui deceniu.

14/02/2025 , 15:52

Ursula von der Leyen: „O Ucraină eșuată ar slăbi Europa, dar ar slăbi și Statele Unite”

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a vorbit despre provocările unei „ere mai tranzacționale în afacerile globale”.

Aceasta a precizat că Europa poate „muta munții” atunci când adoptă o „mentalitate de urgență”, dar subliniază că această abordare trebuie adoptată „mai permanent”.

Trecând la politicile președintelui american Donald Trump – „elefantul din cameră” la această conferință – aceasta a vorbit despre comerț, denunțând tarifele vamale ca fiind o taxă asupra celor care își permit cel mai puțin acest lucru și adăugând că „războaiele comerciale nu au sens”.

Von der Leyen a făcut apel la o pace durabilă în Ucraina, astfel încât „ororile ultimilor trei ani să nu se mai repete niciodată” și spune că depinde de președintele rus Vladimir Putin să demonstreze că „a renunțat la încercarea de a distruge Ucraina”.

„O Ucraină eșuată ar slăbi Europa, dar ar slăbi și Statele Unite”, avertizează ea Casa Albă.

„O Ucraina eșuată ar slăbi Europa, dar ar slăbi și SUA”, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, audienței Conferinței de Securitate de la München.

Von der Leyen a susținut că, în caz contrar, ar fi o amenințare la adresa intereselor comune SUA-UE și a adăugat că numai lucrând împreună cu Washingtonul, Ucraina poate obține o pace de durată.

„Președintele Putin spune că este dispus să se întâlnească, dar în ce condiții? Depinde de el să demonstreze că interesul lui nu este să prelungească acest război. Depinde de el să arate că a renunțat la ambiția sa de a distruge Ucraina”, a spus președintele Comisiei.

„Ucraina are nevoie de pace prin putere”, a argumentat ea.

Președintele Comisiei a mai spus că vor continua să lucreze pentru a accelera aderarea Ucrainei la UE.

14/02/2025 , 15:42

Zelenski: Putin ar putea ataca o țară NATO dinspre Belarus, încă de anul viitor

Președintele Ucrainei a lansat un avertisment dur, afirmând că Rusia ar putea pregăti un act de agresiune împotriva membrilor NATO încă de anul viitor. Vorbind vineri în cadrul Conferinței de securitate de la München, Volodimir Zelenski a declarat că atacul ar putea veni din Belarus, transmite jurnalista Euronews World, Sasha Vakulina.

Vorbind vineri în cadrul Conferinței de securitate de la München, acesta a indicat în mod specific Belarusul drept o rampă de lansare pentru un posibil atac viitor. Președintele Ucrainei a declarat că Kievul „înțelege clar ce au de gând să facă rușii cu Belarusul”.

„Rusia pregătește 15 divizii. Aproximativ 100-150.000 de soldați sunt instruiți pentru a agrava situația pe direcția Belarus”, a declarat Zelenski. „Nu sunt sigur dacă vor ataca Ucraina, dar vor ataca. Poate Ucraina, poate Polonia, poate țările baltice”.

14/02/2025 , 14:35

Șeful NATO și vicepreședintele SUA au discutat despre creșterea cheltuielilor pentru apărare și războiul din Ucraina

Mark Rutte, secretarul general adjunct al NATO, și vicepreședintele american J.D. Vance au discutat, vineri, în contextul Conferinței de Securitate de la Munchen.

Discuțiile au vizat creșterea cheltuielilor militare în Europa, creșterea producției în sectorul apărării și războiul din Ucraina, informează EFE.

„Îi mulțumesc vicepreședintelui Statelor Unite, J.D. Vance, pentru conversația din această dimineață despre creșterea de către Europa a cheltuielilor pentru apărare, despre conlucrarea strânsă pentru creșterea producției de apărare și despre a face tot ce ne stă în putință pentru a garanta o pace durabilă în Ucraina”, a scris Rutte pe rețelele de socializare.

14/02/2025 , 14:17

Ucraina a înmânat SUA un proiect de parteneriat privind resursele sale minerale strategice

Ucraina a înmânat SUA un proiect de parteneriat privind resursele minerale strategice ale țării, în contextul în care președintele american Donald Trump a declarat la începutul lunii februarie că dorește să obțină acces la aceste bogății în schimbul sprijinului american, transmite AFP.

„Ucraina a predat documentul”, a declarat presei un membru al delegației ucrainene la Conferința de securitate de la Munchen, unde americanii și ucrainenii urmează să se întâlnească vineri.

Potrivit acestei surse, partea americană a solicitat o amânare pentru a studia proiectul ucrainean.

Vineri, la Munchen, este așteptată o întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și vicepreședintele american J.D. Vance.

Întâlnirea a fost deocamdată amânată, deoarace partea americană a cerut timp pentru a analiza proiectul de acord, au precizat pentru Reuters două surse din delegația ucraineană.

14/02/2025 , 13:46

Vance: Sancțiuni și acțiuni militare împotriva Rusiei, dacă Putin nu garantează independența Ucrainei

Statele Unite ar putea adopta sancțiuni contra Moscovei și ar putea trece la o eventuală acțiune militară dacă președintele rus Vladimir Putin nu acceptă un acord de pace cu Ucraina ce ar garanta independența pe termen lung a Kievului, a avertizat vicepreședintele american JD Vance.

Kremlinul a cerut explicații

„Este vorba despre un element și o poziție nouă, pe care nu le auzisem înainte. Ne așteptăm la explicații suplimentare în timpul viitoarelor contacte”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferința sa de presă telefonică zilnică.

14/02/2025 , 13:40

Von der Leyen: SUA vor rămâne „cel mai apropiat aliat” al UE

SUA este și va rămâne cel mai apropiat aliat al Europei, le-a declarat șefa Comisiei Europene reporterilor la München.  

„Vrem să continuăm să lucrăm bine cu Statele Unite. Dar credem, de asemenea, că războaiele comerciale și tarifele punitive, de exemplu, nu sunt în beneficiul niciunei tabere. Tarifele sunt taxe. Ele duc către inflație”, a precizat Von der Leyen.

Joi, Donald Trump a anunțat că va jongla cu tarifele impuse partenerilor comerciali ai Statelor Unite. Taxele vamale de 25% la aluminiu și oțel vor intra în vigoare pe 12 martie 2025.  

14/02/2025 , 13:36

München: România și SUA, prima întâlnire din era Trump 2.0

Ministrul român al afacerilor externe, Emil Hurezeanu, s-a întâlnit, joi seară, la München, cu trimisul special al președintelui Donald Trump, Richard Grenell. Cei doi au dezbătut subiecte de „interes comun pentru România și SUA”, potrivit trimisului publicației caleaeuropeana.ro.

Este, așadar, prima comunicare directă între cele două țări odată cu revenirea lui Trump la Washington DC.

14/02/2025 , 13:20

Atacul de la Cernobîl demonstrează că „Putin nu vrea pace”, spune Zelenski

Atacul de la Cernobîl demonstrează că Putin nu vrea pace, cel puțin în circumstanțele actuale și în această situație actuală. Se simte „confortabil” să atace Cernobîl. Dacă ar fi fost sub presiune puternică - nu ar face-o. Nu ar face-o dacă ar dori pace și dialog”, le-a declarat Volodomir Zelenski reporterilor, la München, potrivit euronews.com.

Președintele ucrainean susține că drona rusă a zburat la o altitudine foarte joasă, făcând imposibilă detectarea sa de către sistemele de apărare. Potrivit lui Zelenski, acest lucru ar demonstra că a fost un atac deliberat la locul celei mai mari tragedii nucleare din lume.

Zelenskyi a precizat că 40 de țări au contribuit la construcția adăpostului deasupra celui de-al patrulea reactor.

Ucraina investighează atacul.

La conferință vor avea loc întâlniri istorice între actori-cheie - președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, noul vicepreședinte al administrației americane, JD Vance, secretarul de stat Marco Rubio și emisarul american Keith Kellogg. Aceste discuții sunt pregătite să modeleze viitorul securității Europei și rolul acesteia pe scena globală.

Conferința vine în contextul negocierilor de pace din Ucraina, propuse de Trump în Arabia Saudită. Soarta războiului este incertă, dar implicațiile sunt enorme.

14/02/2025 , 13:24

Ce lideri europeni participă la conferință

Conferința, întinsă pe durata a trei zile, este organizată sub forma unor paneluri pe teme-cheie: de la provocările de securitate globală la reziliența democratică și securitatea climei

  • 15:00 > Discursul principal al președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen , despre „UE în lume” 
  • 16:50 > Înalt diplomatul UE Kaja Kallas contribuie la „Relevanța chartering: către o ONU mai puternică într-o lume fragmentată” și la „Stabilizarea unei regiuni agitate. Perspective pentru pace în Orientul Mijlociu”. 
  • 18:30 > Vicepreședintele executiv al Comisiei UE, Henna Virkunnen, se va alătura unei discuții pe tema „Dezinformarea și „pocalipsa IA” pentru democrații” 
  • 19:30 > Comisarul pentru climă Wopke Hoekstra va participa la o discuție intitulată: „De la cenușă la acțiune: cooperarea în domeniul climei într-o lume înfierbântată”  

În prezența unor lideri precum președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, comisarul pentru Apărare, Andrius Kubilius, și șeful AFacerilor Externe ale UE, Kaja Kallas, întrebarea care se pune este următoarea: Va fi marginalizată Europa în aceste negocieri cruciale?

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE