Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană analizează răspunsurile primite de la TikTok în legătură cu alegerile prezidențiale din România

Comisia Europeană analizează răspunsurile primite de la TikTok în legătură cu alegerile din România. Compania a răspuns în termenul impus de CE, 13 decembrie, cererilor legate de modul în care a gestionat riscurile legate de manipularea unor conţinuturi şi le-a redus pe cele de exploatare incorectă a serviciilor sale sau care decurg din sistemul său de recomandări, a confirmat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al instituţiei pentru Agerpres.

Comisia Europeană analizează răspunsurile TikTok în legătură cu alegerile din România

„Pot să confirm că TikTok a răspuns cererilor noastre de informaţii trimise pe 2 octombrie şi 29 noiembrie. Comisia va evalua acum cu atenţie răspunsurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru economie digitală, cercetare şi inovare, Thomas Regnier.

Oficialii de la Bruxelles nu au dat acum detalii despre informațiile primite de la TikTok, dar știm că Uniunea a solicitat date despre cum a gestionat TikTok riscurile de manipulare a unor conţinuturi. Companiei i s-a mai cerut să spună și cum a redus riscurile de exploatare incorectă a informațiilor care decurg din algoritmii sistemului.

CE a trimis pe 29 noiembrie companiei TikTok o cerere de informaţii în conformitate cu Actul Serviciilor Digitale (DSA), înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, care ulterior a fost și anulat. În document, Comisia a cerut inclusiv „informaţii despre eforturile TikTok de a permite unei game mai largi de actori terţi să efectueze monitorizarea publică a reţelei, precum şi să aibă acces la date accesibile public pentru a detecta, identifica şi înţelege riscurile sistemice legate de procesul electoral”. De asemenea, „cere informaţii despre eforturile TikTok de a permite unei game mai largi de actori terţi să efectueze monitorizarea publică a reţelei, precum şi să aibă acces la date accesibile public pentru a detecta, identifica şi înţelege riscurile sistemice legate de procesul electoral”.

Plecând de la „evaluarea acestor răspunsuri”, Comisia va determina și „ce paşi ulteriori sunt necesari”, se mai arată în document.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE