Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturi cu aproape 10 grade mai mari decât cele normale la început de septembrie

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă care este valabilă pentru cea mai mare parte a României. Temperaturile vor ajunge și la 35 de grade, deși la început de septembrie ar fi trebuit să fie cu aproape 10 grade mai mici.

De asemenea, Vestul țării se află sub un cod portocaliu de caniculă. Astfel, temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius.

Alexandra Roșioară, meteorolog ANM:Pentru astăzi avem în vigoare o avertizare meteorologică formată dintr-un cod galben și unul portocaliu. Codul galben este valabil pentru cea mai mare parte a țării. Vizează temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade. Sunt temperaturi cu peste 7-10 a ceea ce ar trebui să înregistrăm în această perioadă.”

Alexandra Roșioară, meteorolog ANM: „Codul portocaliu este valabil pentru județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Mehedinți. Aici, temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade. Va fi disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Tot aici, și temperaturile minime vor fi de 18-20 de grade”

Întrebată dacă este posibil să ne mai confruntăm cu furtuni puternice precum cele care au făcut ravagii în județele Constanța și Tulcea, Alexandra Roșioară a afirmat că astfel de fenomene meteo nu vor mai avea „acea intensitate”.

Alexandra Roșioară, meteorolog ANM: „Pentru astăzi, cel puțin la munte, la fel și mâine, și în zonele deluroase din sudul țării - averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat pot fi și cantități mai însemnate de apă - 15-25 de litri pe metrul pătrat, dar nu vor fi la intensitatea celor din week-end.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE