Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand cere anularea alegerilor: ”A fost cea mai mare frauda electorală din anul 1946”

Clotilde Armand cere anularea alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei. Candidata USR la funcţia de primar al Sectorului 1 a depus o cerere în acest sens, pentru că susține în continuare că 2.500 de voturi și buletine de vot au fost fraudate.

Totodată, Clotilde Armand a dezvăluit în cadrul emisiunii „Vocile care contează” că a făcut o plângere penală împotriva președintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

”A fost cea mai mare fraudă electorală din anul 1946. Am făcut o plângere penală împotrivă domnului Grebla pentru abuz în serviciu, pentru cum a organizat, pentru fals în acte. Ori nu cunoste bine procesul de vot, ori în mod voit ascunde realitatea.

Am depus la BEC o plângere împotrivă respingerii cererii noastre de anulare a alegerilor.

În momentul în care refuză să renumere voturile și există această suspiciune care anulează rezultatul, da, trebuie să mergem mai departe.

Da, am cerut la BEC anularea alegerilor.”, a declarat Clotilde Armand, la Euronews România.

Pe 11 iunie, Armand anunţase că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind "tentativele de fraudă" de la mai multe secţii de votare.

Pe 14 iunie, ea a precizat că a făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului electoral de sector pentru abuz în serviciu şi falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.

"Avem probe din care rezultă că fraudele electorale au fost muşamalizate la nivelul BES Sector 1, la indicaţiile reprezentantului PSD. Nu vorbim de simple erori, sunt fraude electorale grosolane, într-o singură secţie am găsit zeci de buletine de vot în plus în urnă, faţă de numărul de persoane care au votat", a scris Armand, pe Facebook.

Ea a susţinut că PSD şi PNL au folosit "într-un mod organizat metoda Suveica, cu buletinele de vot neştampilate care au dispărut din datele centralizate şi care sunt de negăsit pentru autorităţi". 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE