Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clotilde Armand nu se dă bătută: Încă depunem cereri de renumărare a voturilor / Doar că sacii sunt de negăsit

Continuă acuzațiile de fraudare a alegerilor locale. Clotilde Armand nu renunță la bătălie. Oficial, ea a pierdut alegerile din Sectorul 1, George Tuță devenind noul primar, după mai multe zile în care scorul a fost strâns. Primarul în funcție a solicitat la BEC renumărarea voturilor, însă cererea a fost respinsă, în cele din urmă. Tuţă, candidatul Alianţei electorale PSD - PNL, ar fi obţinut 36,49% din voturi, conform datelor Autorității Electorale Permanente.

Continuă acuzațiile de fraudare a alegerilor locale. Clotilde Armand: „Încă depunem cereri de renumărare a voturilor”

Clotilde Armand a făcut o postare pe Facebook, în care a scris că „în loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu probabil a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”.

În direct la Euronews România, ea a detaliat subiectul.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Cei care organizează aceste alegeri s-au grăbit foarte tare să preia acești saci. În mod normal, ar trebui să aștepte să se termine tot procesul, ar trebui să aștepte să avem un rezultat final și la nivel de Birou Electoral de Sector, și la nivel de Birou Electoral Municipal. Au trei luni pentru a derula procesul de preluare a sacilor. S-au grăbit într-un mod neexplicabil, a fost chiar o grabă isterică, adică la nivel de Birou Electoral de Sector, președintele și doamna care o înlocuiește au fost isterice la ideea că am putea să amânăm acest proces. Au cerut preluarea din weekend, la sfârșitul săptămânii trecute. Noi am cerut un document oficial, am făcut tot ce am putut pentru a amâna acest eveniment, au primit documentul extrem de repede, luni. Nu am avut ce să facem, sacii au fost preluați și nu știm unde sunt duși”.

Jandarmeria Capitalei a oferit un punct de vedere în acest sens, precizând că acuzațiile sunt false.

„În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă. Încă o dată, subliniem faptul că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale (...). Nu în ultimul rând, subliniem că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, au transmis jandarmii.

Clotilde Armand: „Mă deranjează foarte mult faptul că nu știm unde se duc acești saci, nici Jandarmeria nu ne spune, ei spun că nu sunt responsabili de acești saci - mă îngrijorează și mai mult acest lucru. Până acum, sacii erau într-o sală, într-un loc securizat, cu jandarmii la ușă, toată lumea știa unde sunt, nu puteau pleca fără ca toată lumea să vadă acest lucru... Acum, sacii au plecat, nu știm unde sunt și nu înțelegem graba asta.

Încă depunem cereri de renumărare la Biroul Electoral Municipal, încă suntem în curs pentru renumărare, iar sacii au plecat. E pur și simplu inexplicabil și nu e corect acest lucru”, a declarat primarul Sectorului 1 la Euronews România, în emisiunea Vocile care contează.

Armand: La Biroul Electoral Municipal nu s-a terminat procesul. Am depus trei cereri de renumărare, noi credem că vor fi acceptate

„Nu s-a terminat procesul. Sunt mai multe nivele. La nivel de Birou Electoral de Sector, toate contestațiile noastre au fost respinse, sub un pretext care nu e corect, cum că delegații noștri din secțiile de votare nu au făcut sesizări scrise, întâmpinări.

E un pretext care nu e corect, pentru că au făcut sesizări, a venit poliția în mai multe secții, au sunat la 112, au alertat autoritățile că se întâmplă niște fraude, n-au făcut sesizări scrise pentru că e oficial, totuși, când suni la 112, se poate trasa... La Biroul Electoral Municipal nu s-a terminat procesul. Astăzi (n.r. luni) am depus trei cereri de renumărare, care sunt extrem de bine argumentate și noi credem că vor fi acceptate”, a mai adăugat Clotilde Armand la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE