Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clădire prăbușită după o explozie în apropiere de Napoli. Doi copii au murit

O fetiță de patru ani și fratele ei, în vârstă de șase ani, au murit, duminică, după ce clădirea în care locuiau împreună cu părinții lor s-a prăbușit. Tragedia a avut loc în localitatea italiană Saviano, din apropiere de Napoli.

Din primele informații, clădirea a fost distrusă duminică dimineață în urma unei explozii produse la al doilea etaj al imobilului. La primul etaj locuia o familie cu trei copii de 2, 4 și 6 ani, potrivit agenției italiene ANSA.

Sute de oameni s-au adunat în zona în care s-a produs incidentul. „Părea ca bubuitul unui avion supersonic, dar ne-am dat seama că a fost o prăbușire când am văzut un nor de praf ridicându-se”, a afirmat un martor pentru postul italian SkyTg24.

Tatăl copiilor şi un al treilea copil, în vârstă de 2 ani, au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături de echipele de salvatori care au intervenit la fața locului. Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă la spital.

În schimb, mama celor trei copii și o altă femeie sunt căutate în prezent sub dărâmături. Pompierii sunt nevoiți să înlăture cărămidă cu cărămidă pentru a găsi victimele. Este vorba despre o femeie de 40 de ani și mama ei de 80 de ani, bunica celor trei copii.

Potrivit postului italian SkyTg24, explozia s-a produs, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni a instalației de gaz, la etajul doi, unde locuiește bătrâna, în timp ce mama, tatăl și trei copii locuiau la primul etaj.

Prefectul din Napoli, Michele di Bari, a convocat Centrul de Coordonare a Salvarilor și s-a dus la fața locului

„Nu este momentul să ne căutăm vinovați, ci să ne unim în jurul acestei familii. Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea cu comunitatea din Saviano", a spus Michele di Bari

Autoritățile italiene spun că, după încheierea operațiunilor de căutare, va fi demarată o anchetă privind cauzele producerii incidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE