Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O mină din Iran a explodat: Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 20 sunt grav rănite

O explozie într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit 20, a anunțat duminică presa de stat din Iran, potrivit Reuters.

Accidentul a fost cauzat de o explozie de gaz metan în două blocuri, B și C, ale minei administrate de compania Madanjoo, a declarat mass-media de stat.

„76% din cărbunele țării provine din această regiune și aproximativ 8 până la 10 companii mari lucrează în regiune, inclusiv compania Madanjoo”, a declarat duminică guvernatorul provinciei South Khorasan, Ali Akbar Rahimi, la televiziunea de stat.

Operațiunea de salvare din blocul B a fost finalizată. Din cei 47 de muncitori care se aflau în bloc, 30 au murit și 17 au fost răniți, a declarat anterior Rahimi.

Operațiunile de salvare din blocul C au început. Densitatea metanului în acest bloc este ridicată, iar operațiunea va dura în jur de 3-4 ore, a adăugat el.

În momentul exploziei, în blocuri se aflau 69 de muncitori, a raportat televiziunea de stat.

„Șaptesprezece persoane rănite au fost transportate la spital și 24 de persoane sunt încă date dispărute”, a declarat televiziunea duminică, citându-l pe șeful Semilunii Roșii din Iran.

Explozia a avut loc sâmbătă la ora 21.00 (1730 GMT), a declarat mass-media de stat.

Președintele Masoud Pezeshkian a exprimat condoleanțe familiilor victimelor. „Am vorbit cu miniștrii și vom face tot posibilul pentru a urmări”, a declarat Pezeshkian în cadrul unor comentarii televizate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE