Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine ar putea fi desemnat candidat al Partidului Democrat pentru postul de vicepreședinte al SUA

Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidata democrată la Casa Albă, va începe marți un turneu în cele șapte state care vor avea un rol decisiv în alegerile prezidențiale din 5 noiembrie. Alături de ea va fi partenerul pentru funcția de vicepreședinte, au precizat surse din echipa de campanie, citate de agenția EFE.

Nominalizarea candidaturii lui Harris va fi oficializată luni, în condițiile în care vineri a obținut numărul minim de voturi necesar din partea delegaților. Luni urmează să se încheie perioada de declarare a preferințelor.

Cine ar putea fi partenerul Kamalei Harris în cursa pentru Casa Albă

După încheierea acestei proceduri, Kamala Harris este așteptată să anunțe cine va fi partenerul ei pentru funcția de vicepreședinte. Printre cei cu cele mai multe șanse se numără senatorul de Arizona, Mark Kelly, guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, şi guvernatorul de Minnesota, Tim Walz.

Kamala Harris și candidatul pentru postul de vicepreședinte vor începe un turneu pentru a se întâlni cu alegătorii în mai multe orașe americane, precum Philadelphia (Pennsylvania), Eau Claire (Wisconsin), Detroit (Michigan), Durham (Carolina de Nord), Savannah (Georgia), Phoenix (Arizona) şi Las Vegas (Nevada).

”Acest turneu îi va permite vicepreşedintei şi colegului său să vorbească direct cu alegătorii în comunităţile lor şi să expună diferenţa dintre formula noastră şi cea a lui Trump", a declarat o sursă democrată pentru EFE.

Donald Trump și JD Vance, tandemul republicanilor pentru Casa Albă

”Donald Trump şi JD Vance ameninţă drepturile şi libertăţile americanilor, vor dăuna clasei de mijloc şi vor creşte costurile pentru familii. Vicepreşedinta Harris luptă pentru un viitor care să ne întărească democraţia, să protejeze libertatea reproductivă şi să asigure că toate persoanele au şansa nu numai de a supravieţui, ci şi de a prospera”, a mai precizat sursa citată.

După ce președintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris a reuşit să reducă semnificativ avantajul pe care îl avea republicanul Donald Trump în majoritatea statelor decisive.

Prin organizarea acestui turneu electoral, Kamala Harris își pune speranța să-și îmbunătățească scorul din sondaje, mai ales în cele șapte state decisive pentru scrutinul prezidențial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE