Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Israelul afirmă că a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale Hezbollah în Liban în ultimele trei zile

  • Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în timp ce schimburile de tiruri transfrontaliere între mişcarea islamistă libaneză şi armata israeliană s-au intensificat.
  • Armata israeliană a declarat, de asemenea, miercuri că a lovit 60 de ţinte ale serviciilor de informaţii ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mişcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului israelian.
  • Șeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi, a cerut soldaților să fie pregătiți pentru o posibilă intrare în Liban, în urma intensificării loviturilor aeriene împotriva Hezbollah.

Citește mai multe despre ultimele atacuri israeliene în Liban.

Trump: Iranul ar trebui ameninţat cu „distrugerea” dacă atacă un candidat la alegerile din SUA

  • Donald Trump a afirmat miercuri că Statele Unite ar trebui să amenințe Iranul cu "distrugerea" în cazul unui atac asupra unui candidat la alegerile americane.
  • Declarația vine în contextul unor raportări privind amenințări din partea Teheranului.
  • "Dacă aş fi preşedinte, aş informa ţara care ameninţă, în acest caz Iranul, că dacă faci ceva pentru a răni această persoană, vom distruge cele mai mari oraşe ale voastre şi ţara însăşi", a declarat Donald Trump.

Citește mai multe despre declarațiile lui Trump.

Marcel Ciolacu, despre Klaus Iohannis: Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele ca preşedinte al României

  • Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat joi că şeful statului, Klaus Iohannis, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor sale ca preşedinte al României.
  • "E mai sensibil domnia sa. Eu nu m-am supărat când am 'vândut' Ardealul, nu m-am supărat când ieşea zilnic şi spunea 'PieSieDie'. Mi-am văzut de treaba mea şi am încercat să aduc argumente în faţa românilor că lucrurile nu stau aşa. Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele ca şi preşedinte al României. Şi v-o spun fără nicio reţinere, chiar dacă îl supăr din nou", a spus Ciolacu.
  • Ciolacu a fost întrebat despre faptul că preşedintele Iohannis s-ar fi supărat pe el pentru felul în care s-a poziţionat în abordarea unei legi care l-ar favoriza în alegerile parlamentare.

Citește mai multe despre declarațiile lui Ciolacu.

Ce urmărește Ucraina prin „Planul victoriei”. Zelenski: „Rusia trebuie obligată să accepte pacea”

  • Ucraina speră ca în acest an, cu sprijinul partenerilor occidentali, să înceapă negocierile de pace cu Rusia pentru a pune capăt războiului, care durează de aproape trei ani de zile.
  • Discuțiile ar trebui să înceapă de la Planul Victoriei, elaborat de administrația de la Kiev. Documentul este ținut, deocamdată, în mare secret.
  • Iar întrebarea la care încearcă să găsească acum răspuns atât mediul de experți, cât și presa internațională este dacă marile puteri vor susține planul lui Zelenski și dacă Moscova va accepta să negocieze după condițiile scrise la Kiev.

Citește mai multe despre declarațiile lui Zelenski.

SUA trimite un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

  • Noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, anunţat joi de preşedintele american Joe Biden pentru a susţine armata ucraineană în războiul cu Rusia, include şi controversatele muniţii cu dispersie.
  • Din valoarea totală a noului ajutor, în valoare de 7,9 miliarde de dolari, o primă tranşă de 375 de miliarde de dolari cuprinde astfel de muniţii, precum şi rachete pentru lansatoarele multiple HIMARS, muniţii pentru artilerie, vehicule blindate uşoare şi ambarcaţiuni de patrulare.
  • Aceste echipamente şi muniţii vor fi preluate din stocurile armatei americane.

Citește mai multe despre ajutorul SUA trimis Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE