Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CFR Cluj, victorie la limită în play-off-ul Conference League. Vicecampioana României a câștigat cu 1-0 împotriva ciprioților de la FC Pafos

CFR Cluj a obținut o victorie strânsă împotriva echipei cipriote FC Pafos, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seară, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în prima manșă a play-off-ului Conference League la fotbal.

Vicecampioana României a reușit să câștige grație golului marcat de Meriton Korenica în minutul 17, un succes cu atât mai important, având în vedere că echipa a evoluat în inferioritate numerică mai bine de o repriză.

CFR Cluj a început meciul în forță și a deschis scorul prin kosovarul Korenica, care a înscris cu un șut plasat de la 20 de metri.

Jocul s-a complicat pentru echipa română în finalul primei reprize, când Deac a fost eliminat după ce l-a lovit pe Correia, într-un incident care a fost analizat și sancționat cu cartonaș roșu de către arbitru, după intervenția VAR (minutul 40).

FC Pafos și-a creat două ocazii importante spre finalul primei părți. Prima, prin fundașul Luckassen (minutul 44), care a șutat peste poartă din interiorul careului, iar a doua, prin Tankovic (minutul 45+4), care a trimis mingea tot peste poartă, de la marginea careului.

Cum a decurs meciul în a doua repriză

Repriza secundă a început cu un asalt al ciprioților, care au ratat două mari ocazii. Prima, când Jairo (minutul 46) a reluat din călcâi de la 6 metri, dar portarul Mihai Popa, la debutul său pentru CFR, a reținut mingea. A doua, când Anderson (minutul 48) a ratat incredibil, singur în fața porții, de la doar 5 metri.

Un moment controversat a avut loc în minutul 56, când Tachtsidis a fost împins în careul advers de Goldar, dar arbitrul a acordat doar cartonașe galbene pentru protestele lui Tachtsidis și Bîrligea.

Oaspeții, care au presat constant poarta lui Popa, au mai avut o șansă importantă prin Valakari (minutul 78), dar acesta a luftat din fața porții.

CFR Cluj a avut puține realizări ofensive, concentrându-se mai mult pe apărare pe parcursul meciului. Nkololo a avut o oportunitate în minutul 80, când a șutat peste poartă din interiorul careului, într-una dintre puținele acțiuni de atac ale echipei pregătite de Dan Petrescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE