Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce înseamnă "demure", noul trend devenit viral pe rețelele de socializare în timp record

Un nou trend a explodat pe rețelele de socializare, în special pe TikTok și Instagram. Se numește „demure" și a fost lansat în luna mai de creatoarea de conținut Jools Lebron, printr-un videoclip care s-a viralizat.

Ce înseamnă „demure", noul trend de pe TikTok și Instagram

Mai mulți influenceri și celebrități din toată lumea, în special din SUA, au început să folosească acest termen, fie în mod ironic sau nu.

Interesant este că termenul lansat de Jools Lebron, care este transgender, este explicat și în dicționarul Merriam-Webster și înseamnă „modest, rezervat sau serios în mod afectat”. A fi demure presupune să fii „atentă, drăguță și să nu exagerezi”, după cum spune chiar Jools Lebron.

Iar unii influenceri folosesc termenul și în mod ironic sau în împrejurări dintre cele mai diverse, potrivit publicației Today.

În clipul postat de Jools Lebron pentru prima dată în luna mai, ea arată cum își aranjează părul și cum se machiază pentru a se pregăti să meargă la serviciu.

Ea a denumit „foarte demure" aceste gesturi și aspectul rezultat ca urmare a vestimentației și a machiajului în acest fel.

Ulterior, Jools Lebron a postat și „instrucțiuni" despre cum să fii „demure, modestă și respectuoasă la locul de muncă", iar acel clip a adunat 5 de milioane de vizualizări.

„Observi cât de demure arăt? Modul în care am venit la interviu este modul în care mă duc la muncă. Sunt foarte demure, sunt foarte modestă, sunt foarte atentă. Nu vin la muncă cu dungi la ochi, nu arăt ca un clovn. Nu pun prea mult machiaj. Sunt atentă cum arăt", a spus Jools Lebron, în acel clip.

La câteva zile distanță, TikTok a spus că măsurătorile pe care le-a făcut au indicat că interesul pentru postări cu eticheta demure au crescut i au ajuns la peste 138.000 de clipuri în SUA și 285.000 de clipuri postate cu acest hashtag în total, în toată lumea.

Evident, câștigurile pe care le-a avut ulterior Jools Lebron au explodat și i-au schimbat viața.

Evident că cine nu știe se înterabă cine este Jools Lebron. Născută bărbat, ea a devenit transgender și se ocupă cu machiajul, adică este un fel de makeup artist. Înainte de asta, ea spune că a fost casieriță: „Mai ieri eram casier și făceam videoclipuri în pauze, iar acum zbor prin țară pentru a găzdui evenimente. Această schimbare îmi va permite să-mi finalizez tranziția”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE