Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce cumpără românii pentru masa de Revelion? Tradiția spune că peștele și salata de boeuf nu trebuie să lipsească

Secretul unui revelion reușit? Platourile cu aperitive, sarmale și salată de boeuf. Pe ultima sută de metri, piața Obor a fost plină de oameni grăbiți cu liste lungi de cumpărături. Fie că au avut sau nu musafiri la masă, fiecare a pregătit ceva gustos sau, în lipsă de timp, a comandat.

La cumpărături, înainte! Cea mai mare piață din București a fost un furnicar în ultima zi din an. Timpul a fost scurt, iar lista de cumpărături lungă. De la carne și pește, la fructe și legume, oamenii au căutat produse proaspete pentru masa de revelion.

Comercianții spun, însă, că vânzarea nu mai este la fel de bună ca în anii trecuți.

Vânzătoare: „Anul acesta a fost foarte slab, și de Crăciun, și de Revelion”.

Reporter: „Se simte inflația?”

Vânzătoare: „Se simte foarte mult, față de anul trecut la jumătate. La noi cumpără o salată, o ceapă, o ridiche, o roșie pentru un platou, castravete”

Reporter: „Dumneavoastră ce pregătiți pentru masa de Revelion?”

Vânzătoare: „O salată de beuf, un grătar, ceva mai ușor, că de la masa de Crăciun ne-am cam săturat de sarmale, o piftie”.

Și mall-urile au fost aglomerate în ultima zi din an. Spre exemplu, cofetăriile au fost la mare căutare pentru torturi.

Reporter: „Care au fost ultimele dvs cumpărături din an?”

Client: „Cadou pentru tata, îl cheamă Vasile, și cozonacul e ultimul. Ne dorim ceva nou în primul rând, să lăsăm vechiul deoparte și să schimbăm un pic perspectiva pentru viitor, adică să avem mai multă încredere în noi și în forțele noastre”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE