Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campanie electorală la inundații: „Când încerci să faci campanie pe suferința și pe tragedia unor persoane, atunci ceva nu sună bine”

Inundațiile devastatoare au mobilizat în teren politicienii aflați în cursa pentru fotoliulul de președinte.

Atât candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cât și cel al PSD, Marcel Ciolacu, au mers în zonele afectate, pentru a sta de vorbă cu oamenii și a-i asigura că vor fi ajutați. Candidații au fost însoțiți de colegii de partid.

Politicienii au mers în zonele afectate

Echipa liberalilor a fost mai numeroasă. Nicolae Ciucă i-a avut alături pe miniștrii Educației, Mediului și de Interne. Politicienii au ținut neapărat să facă publice pozele din zonele afectate pe care le-au vizitat.

VEZI GALERIA
3 imagini

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Nicolae Ciucă a scris: "în Suhurlui, în mijlocul oamenilor afectați de inundații, am simțit durerea și disperarea lor".

Și reprezentanții PSD a fost prezent în zonele afectate, doar că într-un număr mai mic. Pe lângă Marcel Ciolacu, a ajuns în zona Moldovei și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

„Nimic nu poate alina suferința oamenilor din acea zonă"

După ce a fost la Pechea, liderul PSD a anunțat pe facebook că: "nimic nu poate alina suferința oamenilor din acea zonă" și le-a promis că toate casele distruse vor fi refăcute.

VEZI GALERIA
5 imagini

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-au luat măsuri în ultimii ani, în condițiile în care zona s-a mai confruntat cu inundații și în trecut, Ciolacu a spus: „cu natura nu poți să te pui”.

Andrei Țăranu, analist politic: Prezența premierului, a ministrului de Interne, a ministrului Apărării ar fi fost necesară. Premierul va face o ședință de guvern să deblocheze bani, probabil din fondul de urgență, astfel încât să rezolve cu celeritate cât mai multe probleme. Ministerul de Interne are Jandarmeria care va pune diverse lucruri la îndemâna cetățenilor sinistrați. La fel și Armata care folosește tehnica militară dacă este necesară.

„Aici este o problemă care dă de gândit”

De ce se duce însă ministrul Educației, e greu de înțeles. De ce se duc diverși deputați și senatori, inclusiv președintele Senatului, este din nou foarte greu de înțeles. Aici este o problemă care dă de gândit. Când încerci să faci campanie pe suferința și pe tragedia unor persoane, atunci ceva nu sună bine.

Nu aș vrea să se înțeleagă că trebuie să căutăm vinovați. Permanent în România există această obsesie. Căutăm vinovații și apoi nu mai rezolvăm problema.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE