Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bricul Mircea a revenit acasă. Nava a parcurs 3.500 de mile marine, în șase săptămâni

Lacrimi de bucurie au curs astăzi în Portul Militar din Constanța, unde Bricul Mircea, Nava Școală a marinei militare românești a ajuns acasă după 6 săptămâni petrecute pe mare.

De pe catarge, cadeții aflați la primul voiaj de instrucție, și-au salutat emoționați părinții, prietenii și profesorii, fericiți că misiunea s-a încheiat cu bine. La mal au fost felicitați și de premierul Marcel Ciolacu.

Emoționați, dar extrem de fericiți că au ajuns acasă, cei 86 de studenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanța au salutat mulțimea de pe catarge.

Cel mai înalt punct al arboradei este la 44 de metri, o adevărată provocare pentru tinerii cadeți.

Șase săptămâni a durat voiajul de instrucție, timp în care bătrânul bric a parcurs peste 3.500 de mile marine în Marea Neagră și Marea Mediterană.

În timpul voiajului, la traversarea canalului Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică, echipajul a înfruntat un cod roșu de furtună. Momentul a fost transMis în direct pe rețelel de socializare, iar părinții și rudele marinarilor au stat cu sufletul la gură așteptând vești.

Căpitan: A fost o experiență frumoasă pentru toți

”Pe ploaie torenițială, cu fulgere, îmi ziceam în sinea mea sper să nu lovească fulgerul catargul dar a fost o experiență frumoasă pentru toți, Conrintul cred că o să îl mai trecem cu nava școala Mircea dar Corintul pe acestea condiții meteo nu cred că îl vom mai prinde vreodată.”, a declarat căpitanul Ștefan Scutelnicu – membru al echipajului Navei Școală Mircea.

La mal, cadeții și echipajul au fost întâmpinați și de premier.

Bricul Mircea a fost construit in Germania, iar anul acesta a implinit venerabila varsta de 86 de ani de cand a fost lansat la apa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE