21 de brazi creați de artiști și designeri cunoscuți vor fi scoși la licitație pe 8 decembrie, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru programe de prevenire a abandonului școlar. Inițiativa aparține Organizației „Salvați Copiii”, care va găzdui a 23-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun.
Nicușor a vrut să meargă la școală pentru prima dată abia după ce a împlinit 12 ani, dar din cauza vârstei nu a fost primit în clasa I. Cu ajutorul Organizației „Salvați Copiii”, acum este la liceu.
Nicușor, beneficiar al programului A Doua Șansă: „Din păcate nu aveam încredere în mine, deoarece nu știam ce înseamnă educație, nu știam comportamentul meu, că nu mergeam la școală, nu știam cum să mă descurc”.
Ca Nicușor există mulți copii care au nevoie de ajutor.
Alexandru: „Pentru mine, Salvați Copiii înseamnă să merg acolo, să-mi fac temele, să mă joc, să mă joc, de exemplu, cu cel mai bun prieten al meu, să fim ca o familie, împreună”.
Geanina: „Am făcut diverse activități pe la Salvați Copiii, ca de exemplu să facem jocuri în timp ce ne făceam temele”.
Nicu: „Am avut foarte mulți prieteni la Salvați Copiii și sunt cei mai buni prieteni ai mei și ne jucăm, ne facem temele, mai vorbim, mai desenam”.
David: „Eu mă joc cu prietenii mei”
Ai mulți prieteni? Câți prieteni ai la Salvați Copiii? Trei? Tu câți ani ai?
„Șapte”.
Valentin: „Pentru mine, Salvați Copiii înseamnă distracție și să nu mai au stresul de la școală, adică să mă pot distra, nu doar să învăț tot timpul”.
Darius: „Am un prieten, Alex, care mă ajută mereu și face cu mine”.
Te ajută la teme?
Da”.
Alexandra: Să învățăm să ne facem temele prin activități.
În cele 22 de ediții de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a reușit strângă fonduri de peste 8.000.000 euro
Peste 51% dintre familiile beneficiare ale programelor Salvați Copiii România au un venit de sub 400 lei pe membru, iar alte peste 32% sub 600 lei.
Drept urmare, peste 70% dintre acestea au renunțat la cheltuielile pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, 35% la activitățile extrașcolare, iar 24% au diminuat bugetul pentru mâncare. Așadar, orice ajutor este binevenit.
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România: „Numai anul trecut am lucrat cu peste 42.000 de copii. A fost o ediție record, s-au strâns foarte mulți bani anul trecut: 820.000, la Festivalul Brazilor de Crăciun și, iată, anul acesta ne-am pregătit cu 21 de brazi pentru a continua demersul educațional pentru acești copii”.
Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Punctul meu de vedere întotdeauna a fost legat de un concept în care organizațiile nonguvernamentale trebuie să sprijine, trebuie să ajute, dar nu trebuie să înlocuiască autoritățile în responsabilitatea lor”.
În cele 22 de ediții de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a reușit strângă fonduri de peste 8.000.000 euro, care au ajutat peste 211.000 de copii. Aceștia au fost integrați educațional, au fost incluși în programul Școala după Școală și beneficiat de programul A Doua Șansă.