Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Belarus concentrează trupe la granița cu Ucraina: Kievul avertizează că va răspunde dacă armata belarusă va încălca frontiera

Armata Belarusului a concentrat un număr semnificativ de trupe la granița cu Ucraina, inclusiv forțe pentru operațiuni speciale, dar și mercenari Wagner, a anunțat Ministerul de Externe de la Kiev.

Militarii sunt însoțiți de tehnică blindată, tancuri, artilerie și sisteme de apărare aeriană.

Ucraina va răspunde imediat oricăror provocări

Autoritățile ucrainene avertizează regimul de la Minsk că va răspunde imediat oricăror provocări și atrag atenția că manevrele militare în apropiere de centrala nucleară de la Cernobîl reprezintă o amenințare la adresa securității Ucrainei, dar și globale.

”Facem apel ca oficialii belaruși să nu facă greșeli tragice pentru țara lor sub presiunea Moscovei, iar forțele armate să înceteze acțiunile ostile și să-și retragă trupele de la frontieră”, se arată în comunicatul Ministerului ucrainean de Externe.

Belarus este principalul aliat al Rusiei

Kievul avertizează că în cazul unei încălcări a frontierei, trupele belaruse, dar și infrastructura militară, vor fi ținte legitime.

Belarus este principalul aliat al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Regimul de la Minsk a permis armatei ruse să lanseze atacuri de pe teritoriul său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE