Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barcelona ar putea interzice suvenirurile ”ofensatoare” și ”de prost gust”

De la deschizătoare de sticle, la pahare de shoturi de marcă, suvenirurile de prost gust nu sunt niciodată greu de găsit într-un loc turistic.

Însă un oraș european intenționează să introducă reglementări cu privire la cât de lipsite de gust pot fi aceste cadouri.

Consiliul orașului Barcelona ia în considerare interzicerea expunerii și vânzării suvenirurilor care sunt "ofensatoare sau de prost gust".

Aceasta ar include produse cu conținut "homofob sau sexist".

Un consilier local a calificat tarabele și magazinele care vând aceste produse drept o "mizerie" care "degradează" orașul.

Suvenirurile din Barcelona "degradează" orașul

Consilierul Jordi Coronas a criticat prostul gust al suvenirurilor expuse pe străzile din Ciutat Vella, cele mai vechi cartiere din orașul Barcelona.

Acestea includ tricouri cu mesaje sexiste, homofobe sau pur și simplu de prost gust.

"[Ele] devalorizează cele mai vizitate străzi din Barcelona. "Sunt o mizerie jalnică, care degradează imaginea Barcelonei ca destinație turistică", a declarat Coronas.

Barcelona ia în considerare interzicerea suvenirurilor de acest tip

La începutul acestei săptămâni, Coronas și alți consilieri și-au prezentat propunerea de a reglementa suvenirurile.

Propunerea partidului pro-independență Esquerra a fost aprobată de comisia economică a consiliului municipal, permițându-le să analizeze interzicerea suvenirurilor "ofensatoare".

Propunerea vine cu doar o săptămână înainte de începerea sărbătorilor Pride în oraș.

Se pare că viceprimarul Barcelonei pentru economie, Jordi Valls, sprijină inițiativa și a promis că administrația orașului va examina modalități de a limita expunerea și vânzarea suvenirurilor de prost gust.

Cu toate acestea, el a avertizat că normele concrete ar fi dificil de introdus, deoarece reglementările actuale nu pot stabili niciun "criteriu de reglementare privind conținutul sau calitatea estetică a suvenirului".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE