Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacul unei drone ucrainene a declanșat o explozie de mărimea unui cutremur la un depozit de armament din regiunea Tver din Rusia

Un atac ucrainean pe scară largă cu drone asupra Rusiei a declanșat miercuri o explozie de mărimea unui cutremur la un depozit important din regiunea Tver, forțând evacuarea unui oraș din apropiere, au raportat bloggerii de război și unele mass-media, potrivit Reuters.

Videoclipuri și imagini neverificate difuzate pe rețelele de socializare au arătat o minge uriașă de flăcări care se înălța pe cerul nopții, la aproximativ 380 km vest de Moscova.

Sateliții NASA au detectat surse intense de căldură emanând dintr-o zonă de aproximativ 14 kilometri pătrați de la fața locului în primele ore, iar stațiile de monitorizare a cutremurelor au detectat ceea ce senzorii au considerat a fi un mic cutremur.

”Inamicul a lovit un depozit de muniții în zona Toropets”, a declarat Yuri Podolyaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană.

Presa de stat rusă a relatat în trecut că la locul exploziilor se află un depozit important de arme convenționale. Sursa citată, care este acum supusă legilor de cenzură militară, a fost rezervată în relatările sale de miercuri.

Igor Rudenya, guvernatorul regiunii Tver, a declarat că drone ucrainene au fost doborâte, că a izbucnit un incendiu și că unii locuitori au fost evacuați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE