Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia încearcă să influențeze alegerile din Republica Moldova, spune șeful diplomației americane

Rusia încearcă să influențeze alegerile prezidențiale care vor avea loc luna viitoare în Republica Moldova, susține șeful diplomației americane, Antony Blinken. De aceea, Departamentul de stat de la Washington a impus sancțiuni care vizează trei entități rusești și două persoane care au legături cu televiziunea Russia Today.

Rusia încearcă să influențeze alegerile din Republica Moldova

Blinken a declarat că instituția de presă va lucra aproape sigur în coordonare cu serviciile ruse de informații pentru a încerca să influențeze procesul electoral din Republica Moldova. Postul TV susținut de Kremlin respinge însă acuzațiile.

Antony Blinken, secretarul de Stat american: „Impunem sancțiuni asupra a trei entități și două persoane pentru operațiunile secrete de influență globală ale Rusiei, inclusiv amestecul în democrația Republicii Moldova și în alegerile care vor avea loc. Acțiunile despre care vorbim și cele despre care am vorbit săptămâna trecută nu înglobează întreaga amploare a eforturilor Rusiei de a submina democrațiile altor state. Departe de asta. Dezinformarea rusă cu scopul de a submina și polariza societățile libere și deschise se extinde în fiecare colț al lumii."

Americanii spun că au identificat niște posturi de știri coordonate în secret de RT: site-ul African Stream și platforma în limbă engleză cu sediul la Berlin, Red.

SUA au impus vineri sancțiuni asupra a trei entități rusești și a două persoane care au legături cu Russia Today.

Totul vine după sancțiunile date săptămâna trecută către doi angajați ai RT și către redactorul -șef Margarita Simonian pentru că ar fi apelat la influenceri americani, fără ca ei să știe, pentru a influența alegerile din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE