Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac în Rotterdam. O persoană a fost înjunghiată mortal, iar o alta a fost rănită grav. Suspectul a strigat: „Allahu Akbar”

O persoană a fost ucisă, iar o alta a fost grav rănită, după ce a fost înjunghiate joi seara în orașul-port Rotterdam. Poliția a arestat un suspect care a fost, la rândul său, rănit în timpul atacului, relatează The Associated Press.

Înjunghierea a avut loc în apropierea podului Erasmus. Atacul a devenit subiectul unei anchete, însă polițiștii spun că nu există, deocamdată, informații cu privire la mobilul crimei, motiv pentru care analizează „toate scenariile posibile”.

Martorii au povestit că un bărbat înarmat cu două cuțite a atacat oameni la întâmplare, în timp ce striga Allahu Akbar, expresie arabă care înseamnă Dumnezeu este mare, potrivit cotidianului olandez De Telegraaf.

De asemenea, polițiștii au confirmat că suspectul a strigat acest lucru, iar acest lucru „face parte din anchetă”.

Un instructor sportiv, Reniël Renato David Litecia, care s-a numărat printre martori, susține că l-a lovit pe agresor cu două bețe, după ce l-a văzut în timp ce atac o persoană. Bărbatul susține că a reușit să-i ia cuțitele și să le arunce. De asemenea, el a crezut inițial că a fost vorba despre o bătaie.

„Dar când am început să alerg în acea direcție am văzut că nu era o bătaie. Era un bărbat cu două cuțite lungi care înjunghia un alt tânăr și când am început să strig s-a întors și a început să se apropie de toți cei care erau în jurul lui”, a spus bărbatul, potrivit sursei citate.

Suspectul ar fi comis atacuri și în alte zone din Rotterdam

Totodată, un alt purtător de cuvânt al Poliției, Kristel Arntz, a afirmat că agresorul ar fi atacat o persoană într-o parcare subterană și apoi a făcut o a doua victimă în apropierea unei terase aglomerate situate la unul dintre capetele podului peste râul New Maas ce traversează Rotterdam.

Arntz a mai spus că anchetatorii nu pot stabili, deocamdată, motivul comiterii atacului.

„Am arestat un suspect, îl vom interoga. Vom analiza toate declarațiile martorilor și apoi vom vedea care a fost posibilul motiv”, a spus ea.

Informații despre identitatea victimelor și a suspectului nu au fost clarificate pentru moment.

În septembrie 2023, cel puţin două persoane au fost ucise, iar o adolescentă a fost grav rănită într-un dublu atac armat comis în oraşul olandez Rotterdam. Principalul suspect este un bărbat de 32 de ani, student la Universitatea Erasmus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE