Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac asupra celei mai mari baze militare americane din Irak. Mai multe persoane au fost rănite

Cel puțin cinci americani au fost răniți în urma unui atac asupra celei mai mari baze militare americane din Irak, Ain Al-Assad, conform unui purtător de cuvânt al Apărării americane.

Trei oficiali americani presupun că a fost vorba despre un atac cu rachete. Unele dintre rachete au căzut chiar în interiorul bazei militare, iar una a lovit un sat vecin, dar nu a provocat pagube. Un comandant iranian a declarat că cel puțin două dintre rachete au viza baza militară, însă el nu a precizat cine le-a lansat.

Atac asupra celei mai mari baze militare americane din Irak, Ain Al-Assad

Statele Unite au spus că vor răspunde, iar decizia a fost luată după ce Joe Biden a convocat celula de criză.

"Am primit informații actualizate cu privire la amenințările reprezentate de Iran și acoliții săi, eforturile diplomatice de reducere a tensiunilor regionale și pregătirile de sprijinire a Israelului în cazul în care acesta ar fi atacat din nou. De asemenea, am discutat despre măsurile pe care le luăm pentru a ne apăra forțele și pentru a răspunde oricărui atac împotriva personalului nostru într-un mod și într-un loc la alegerea noastră", a fost mesajul transmis de Biden.

În urmă cu o zi, patru luptători pro-iranieni au fost uciși după o lovitură a americanilor.

Totul se întâmplă pe fondul temerilor privind escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu. Iranul a amenințat de mai multe ori că va ataca Israelul și pe aliații săi, după uciderea liderului politic Hamas.

Nu este primul de acest fel. În celelalte cazuri, oficialii americani au atribuit loviturile milițiilor susținute de Iran.

La începutul războiului dintre Israel şi gruparea Hamas în Fâşia Gaza, baze militare americane din Orientul Mijlociu au mai fost țintele unor atacuri, dar de atunci, ele s-au diminuat în mare măsură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE