Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un comandant militar al Hamas a fost ucis de Israel, în două atacuri aeriene

La câteva zile după uciderea liderului politiv al Hamas, Ismail Haniyeh, și a lui Fuad Shukr, un comandant militar al grupării şiite libaneze Hezbollah, Israelul mai dă o lovitură. Armata IDF a reușit să elimine un alt comandant important, potrivit Reuters.

A fost vorba de două atacuri aeriene asupra unei celule militare de lângă localitatea Tulkarem, din Cisiordania, după cum a precizat și armata israeliană, care a subliniat că în mașinile atacate "se aflau teroriști care se pregăteau de atacuri".

Încă un comandant militar al Hamas a fost ucis de Israel

Informația a apărut și pe agenția WAFA și a fost apoi confirmată și de presa asociată cu Hamas, care precizează că vehiculul care transporta combatanții a fost lovit, iar unul dintre comandanții brigăzilor sale a fost ucis.

Cel în cauză ar fi comandantul brigăzii Qassam, Haitham Balidi, conform Al Jazeera. Brigăzile Al-Qassam sunt aripa militară a organizației palestiniene Hamas. În total, au fost ucise nouă persoane în cele două atacuri aeriene din Tulkarem și Bal’a. Haitham Balidi era un lider al aripii militare Hamas din Nablus.

Organizația Palestinian Prisoner’s Society spune că peste 9.300 de persoane au ajuns în închisorile israeliene. Dintre aceștia, cel puțin 3.400 se află în așa-numita detenție administrativă, o practică controversată care permite Israelului să rețină suspecți pentru perioade îndelungate fără să fi comis o infracțiune.

Iranul și Hezbollah au promis să riposteze. Între timp, companiile aeriene importante au anulat zborurile către Tel Aviv și Beirut.

Aceste conflicte au loc imediat după ce Pentagonul a anunțat că armata americană va muta o escadrilă de avioane de luptă în Orientul Mijlociu și va menține un portavion în regiune.

Președintele Joe Biden a spus că l-a îndemnat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să găsească o soluție de încetare a focului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE